Шефът на НОИ - Силистра Милен Пенчев, който е баща

...
Шефът на НОИ - Силистра Милен Пенчев, който е баща
Коментари Харесай

Бащата на Тита уреждал по Viber кой да получи по-висока пенсия

Шефът на Национален осигурителен институт - Силистра Милен Пенчев, който е татко на певицата Тита , се разбирал по Viber с осъждания Тодор Тодоров кой да получи по-висока пенсия посредством имитация на документи, оповестяват от прокуратурата по време на мярката за неотклонение на двамата в спецсъда.
Държавното обвиняване изиска " под стража " да остане и Стоянка Симеонова, която през 2017 година 6 месеца е била и. д. шеф на отдел " Пенсии " в териториалното поделение на Национален осигурителен институт в крайдунавския град, предава „ 24 часа “.
Тодоров се свързвал с Пенчев посредством мобилното приложение и му казвал кой би трябвало да получи по-висока пенсия и да се избегне инспекцията, с цел да не се разбере за измамата. След това бащата на Тита се обаждал по телефона на Симеонова и й диктувал ЕГН, с цел да я уведоми коя кореспонденция да се придвижи по-бързо и да не се вършат инспекции. Върху досиетата тя прикрепяла с кламер листчета с надпис " СМЧ - Пенчев ", което означавало " мощно мой човек - Пенчев ".
Отпуснатите към този момент пенсии, най-много миньорски и военни, групата теглила от банковата карта, на която са получавани парите. След това прибирала пластиката на индивида, който желал пенсия менте, само че чак откакто изтеглили за себе си сред 8000 и 10 000 лв., показват от прокуратурата.
Пенчев обаче уточни, че самичък изпращал сигнали до прокуратурата за повишени пенсии. От държавното обвиняване отвърнаха, че почнал да го прави, едвам откакто схванал, че се правят сходни инспекции.
Прокуратурата изиска непрекъснат арест за трите водещи фигури в лъжливата скица, която е работила от 2017 година, а от нея са се възползвали 20 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР