Шефът на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 генерал

...
Шефът на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 генерал
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Ген. Мутафчийски избухна заради неспазването на мерките: До кога!

Шефът на Националния действен щаб за битка с COVID-19 военачалник Венцислав Мутафчийски съобщи, че живеем в 21 век и хората имат искания да са виновни и демократични. Така той разяснява опцията за нови ограничавания по отношение на епидемията от ковид.

"Защо би трябвало някой да не разрешава и да поема отговорност вместо хората? Не са ли задоволително съзнателни и не могат ли сами да съблюдават ограниченията, без да ги е боязън от санкции? Докога ще се повтаря не ходете в църквите, а ще желаят да затворим църквите, с цел да не вървят в тях.

БЛИЦ TV: Д-р Меджидиев с разтърсващо слово за гибелта и COVID-19: С тези две седмици се взема решение бъдещето на нашата страна

Извън храмовете се случва това, което ни тревожи. Хора в храмовете не сме видели, само че отвън тях има доста хора и това ни тревожи ", регистрира шефът на щаба.

Мутафчийски отхвърли да води дискусия по отношение на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за наложителното носене на маски на публични места.

Коментирайки заповедта за затварянето на пазарите и борсите у нас, по-точно на тържищата за цветя, генералът сподели, че търговците, които били заредили доста стока по случай Цветница, ще имат опция да я продадат в идните няколко дни, когато работата им ще е позволена.

Относно новините, че нови препарати, употребени в чужбина, реализират триумф в лекуването на COVID-19 ген. Мутафчийски съобщи, че към момента няма задоволително надеждно решение на никое място по света и по тази причина щабът е доста обезпокоен. Той бе безапелационен, че заболяването минава постепенно и даже след 28 дни вирусът в доста пациенти не може да се почисти.

БЛИЦ TV: Ген. Мутафчийски с нови данни за COVID-19, инфектираните се усилват съществено

"Пазарите ще бъдат затворени през днешния ден. Понеделник, вторник и сряда ще бъдат отворени при съблюдаване на строги ограничения. От сряда нататък ще бъдат затворени за неопределен срок. Не може да се разчита на половинчати ограничения, за жал. Нашите сънародници очевидно не са дозряли за тях ", регистрира шефът на щаба във връзка затварянето на пазарите и цветните тържища.

"В момента има над 20 000 теста в държавните лечебни заведения. Въпрос на време е да разберем дали ще успеем да произвеждаме проби. В момента се работи по този въпрос ", съобщи шефът на щаба. Той още веднъж напомни, че маските за наложителни и има санкции за неносенето им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР