Шефът на НАТО обяви гръмка новина за Украйна.Украйна успя досега

...
Шефът на НАТО обяви гръмка новина за Украйна.Украйна успя досега
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Украйна си отвоюва половината завзета от Русия земя

Шефът на НАТО разгласи гръмка вест за Украйна.

Украйна съумя до момента да си възвърне половината от завзетите от Русия земи и това е огромна победа, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция преди идната във вторник и сряда среща на външните министри от алианса в Брюксел.

По неговите думи украинските войски нанасят обилни провали на съветските сили. Той означи, че тази седмица украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба ще дойде в Брюксел за първото съвещание на Съвета НАТО - Украйна на нивото на външните министри.

Украйна взема решение кои са допустимите пътища за завършек на войната. Нашата отговорност е да поддържаме Украйна да освободи допустимо най-вече земя, да бъде във допустимо най-хубава позиция, когато и в случай че стартират договаряния, добави генералният секретар.

Столтенберг уточни, че на двудневната среща ще бъдат разисквани незабавни въпроси, свързани със сигурността. Сред тях той означи войната сред Израел и " Хамас ", ситуацията на Западните Балкани, връзките с Китай, написа

Приветствам това, че съглашението сред Израел и " Хамас " докара до освобождението на заложници и обезпечи доставки на спомагателна филантропична помощ. Призовавам за удължение на краткотрайното прекъсване на огъня, това ще донесе нужното облекчение за хората в Газа и ще докара до освобождението на още заложници. Страданието, което следим, акцентира нуждата от трайно политическо решение, съобщи Столтенберг.

Той добави, че външните министри от НАТО ще обсъдят зловредното външно въздействие в страните от Западните Балкани, както и съветските дейности против съдружниците, свързани с хакерски атаки, дезинформация, енергийно изнудване и миграция. По неговите думи министрите ще разискват нуждата за разговор с Китай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР