Шефът на НАП Румен Спецов говори за това, какво знае

...
Шефът на НАП Румен Спецов говори за това, какво знае
Коментари Харесай

Румен Спецов за арестувания за АМ „Хемус“: Познавам го, не сме работили заедно като колеги

Шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов приказва за това, какво знае приходната организация за абсурда с автомагистрала „ Хемус”, както и по какъв начин е допустимо една компания хем да губи - хем да става все по-голяма. По проблема с „ Автомагистрала Хемус “ той сподели пред Нова телевизия.

„ Ние от Национална агенция за приходите нямаме тази функционалност и тези благоприятни условия да следим в действително време какво се случва в междубанковото трансфериране, както и нямаме алтернатива да знаем по кое време се теглят пари на каса на съответната банка. Там към този момент банковите институции имат техните отговорности да уведомят ДАНС, само че не и Национална агенция за приходите. Национална агенция за приходите научава в хода на инспекции, тогава можем да пожелаваме банкови прехвърляния, само че това е след това ".

Относно мъжа, арестуван за така наречен източване на милиони в чували, който е бил чиновник на приходната организация, Спецов сподели: " Познавам го като човек, не сме работили дружно като сътрудници. Но знам кой е ".

Спецов разяснява и това, че 11 600 компании са получили предупредителни писма от Национална агенция за приходите поради нелогично огромни материални ресурси.

„ Тези 11 600 компании са натрупали материални ресурси на стойност 9 милиарда лв.. Това значи, че тук - на нашата територия, има налични ресурси за 9 милиарда. Запасите може да са под формата на са облекла, обувки, храни, които са налични в складовете ".

Запитан за неговата компания, която е продадена с над 1 милион лв. отговорности към бюджета и дали Национална агенция за приходите ще си ги търси, Спецов разгласи, че това не е акцентът и добави, че когато е имал връзки с тази компания, тя не е била негова. На въпрос дали компанията е трансферирана на малоимотен, Спецов също не отговори и даже изиска формулировка за „ малоимотен “ и не пожела да разисква тематиката до момента в който прокуратурата не приключи инспекцията си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР