Искат вето на ЗДДССдружението за модерна търговия, което обединява по-голямата

...
Искат вето на ЗДДССдружението за модерна търговия, което обединява по-голямата
Коментари Харесай

Собствениците на хипермаркети скочиха против регулацията за надценка на хляба

Искат несъгласие на ЗДДС

Сдружението за съвременна търговия, което сплотява по-голямата част от хипермаркетите за хранителни артикули, прикани президента Румен Радев да наложи несъгласие на новата регулация за надценката на хляба.

Промените се отнасят до определянето на пределна комерсиална надценка от 15 % за главните типове самун.

В последния си работен ден депутатите удължиха нулевата ставка на налога добавена стойност за хляба и брашното до края на годината, само че ограничиха надценката в магазините до 15% за трите типа самун - бял " Добруджа " и стандартизиран. Това провокира реакцията на търговците, съгласно които смяната ще докара до деформиране на конкуренцията, от което ще пострадат освен търговците, само че и крайните консуматори.

С този претекст от Сдружението за съвременна търговия се обръщат към президента Румен Радев да върне за ново разглеждане в Народното събрание измененията в закона за Данък добавена стойност, признати от 49-ото Народно заседание, изясни Доника Ризова, шеф " Комуникации " на сдружението.

" Само част от отрицателните резултати от смяната ще се ограничаваме в предлагането на засегнатите групи артикули, нараснала потребителска инфлация, преориентиране към вносни артикули на по-ниски цени, евентуално понижаване на вложения и ограничение растежа на приходите в бранш " Търговия на дребно ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР