Шефът на Microsoft Сатя Надела призова за промени в борда

...
Шефът на Microsoft Сатя Надела призова за промени в борда
Коментари Харесай

OpenAI: Microsoft иска промени след провала на Сам Алтман

Шефът на Microsoft Сатя Надела прикани за промени в борда на OpenAI след шокиращото уволняване на Сам Алтман.

Той сподели на CNBC, че " нещо би трябвало да се промени " във компанията, само че не посочи какво е това, нито изключи опцията софтуерният колос да получи място в борда.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Microsoft е най-големият вложител на OpenAI досега и в този момент също е наела господин Алтман да управлява нов екип за изкуствен интелект (AI).

Но неговите мощни връзки с OpenAI сега не се простират до неговата заседателна зала.

" В този миг мисля, че е доста, доста ясно, че нещо би трябвало да се промени към ръководството “, сподели господин Надела.

„ Ще имаме добър разговор с техния ръб по този въпрос. “

Спокойното държание на основния изпълнителен шеф на Microsoft в редица медийни изявленията е в контрастност с вълнението в самия OpenAI, където чиновниците са в открит протест против напускането на господин Алтман.

Те желаеха той да се върне и бордът да бъде уволнен - ​​но тъкмо какво се случва с някогашния основен изпълнителен шеф на компанията към момента не е ясно.

Как OpenAI сътвори идеалните условия за безпорядък < p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > В шеметна поредност от събития през уикенда господин Алтман наподобява щеше да се върне към OpenAI - преди Microsoft да се нахвърли да го наеме.

В понеделник господин Надела написа на X, че господин Алтман ще управлява " нов проучвателен екип за напреднали AI ".

Г-н Алтман отговори позитивно по това време, като сподели, че „ задачата продължава “, само че по-късно стана по-загадъчен, когато сподели, че „ всички ще работим дружно по един или различен метод. “

Сега има въпроси по отношение на това дали той в действителност ще се причисли към Microsoft в последна сметка, защото съвсем всеки член на личния състав на някогашния му шеф се групира, с цел да изиска той и съоснователят Грег Брокман да бъдат възобновени.

Евън Морикава, управител по уговорките в OpenAI, твърди, че 743 от 770 чиновници на OpenAI са подписали писмо, призоваващо борда да напусне - като самите чиновници заплашват да изоставен, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени. < /p>

Те настояват, че Microsoft им е споделила, че има работа за всички чиновници на OpenAI, в случай че желаят да се причислят към компанията.

И господин Надела наподобява призна пред CNBC, че господин Алтман може да не се причисли, като сподели, че е " предан на OpenAI и Sam, без значение от конфигурацията ".

" Очевидно това зависи дали хората от OpenAI ще останат там или ще дойдат в Microsoft, тъй че съм отворен и за двете варианти ", сподели той.

Момент на отрязване

В средата на всички от това е Емет Шиър, някогашният началник на Twitch, който беше назначен за новия краткотраен началник на OpenAI след безцеремонното овакантяване на господин Алтман. когато участваха в капиталова стратегия за започващи компании Y Combinator - с вирусна фотография на тях като част от група, популяризирана в обществените медии.

Тази обява в Twitter не може да бъде показана във вашия браузър. Моля, активирайте Javascript или пробвайте с различен браузър. Вижте истинското наличие в Twitter. BBC не носи отговорност за наличието на външни уеб сайтове. Пропускане на обява в Twitter от John Coogan

Разрешаване на наличие в Twitter?

Тази публикация съдържа наличие, предоставено от Twitter. Искаме вашето позволение, преди да се зареди нещо, защото те може да употребяват бисквитки и други технологии. Може да желаете да прочетете и преди да приемете. За да прегледате това наличие, изберете „ одобрявам и не преставам “.

Приемам и не преставам BBC не носи отговорност за наличието на външни уеб сайтове. Край на обява в Twitter от Джон Куган

The фотографията включва няколко други, които направиха страхотни кариери в технологиите, в това число Арън Суорц, прочут деятел за независимост в интернет и ранен разработчик на уеб страницата Reddit, който умря през 2013 година

Г-н Шиър съоснова хитовия уебсайт за игри Twitch и го накара да се трансформира в преобладаващия уеб страница за стрийминг онлайн в света, преди да продаде бизнеса на Amazon за почти $970 милиона (£774 милиона) през 2014 година

Той остана като основен изпълнителен шеф в Amazon, само че напусна през март 2023 година след раждането на сина си.

Но някои от туитовете, които той изпрати след напускането на компанията, го накараха да попадне под лупа на онлайн наблюдаване, в това число обществените му рецензии към Microsoft.

Нито господин Шиър, нито OpenAI са отговори на искане за коментар.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР