Шефът на Мерцедес Тото Волф прогнозира, че промените във Формула

...
Шефът на Мерцедес Тото Волф прогнозира, че промените във Формула
Коментари Харесай

Волф: Ще е невъзможно един тим да вземе 8 титли

Шефът на Мерцедес Тото Волф предвижда, че измененията във Формула 1 ще създадат невероятно повторението на превъзходството на Сребърните стрели сред 2014 и 2021. Мерцедес завоюва всички трофеи при водачите и конструкторите в този интервал, с едно изключение - през 2021 Макс Верстапен стана международен първенец в оспорвана борба с Люис Хамилтън.

Но таванът на бюджетите и рестриктивните мерки при работата на тимовете в аеродинамичните тунели не разрешават на огромните тимове да осъществят най-сериозното си преимущество - големите бюджети, с които разполагат и по тази причина Волф предвижда, че надали ще забележим по-продължителна доминация.

“Мисля, че просто би трябвало да се оправяме по-добре от другите - изясни Волф. - Всичко е обвързвано, през днешния ден познаваме нашите противници, на следващия ден ще са нови, защото таванът на бюджетите ще обезпечи не един или три тима, които да се борят за купите, а пет, целият пейзаж на Формула 1 се трансформира. Не мисля, че някой в миналото още веднъж ще успее да вземе осем следващи международни трофеи, това беше една от значимите цели на новите правила. ”
 Мерцедес уважи Ники Лауда Мерцедес уважи Ники Лауда
Волф изясни и какво ще бъде смисъла на рестриктивните мерки при работата във въздушния тунел. След третото място на Мерцедес в класирането при конструкторите за сезон 2022, отборът има право на 80% от оптималното позволено време, което се равнява на 256 опита във въздушния тунел.
 Доктор Марко за Мерцедес и Леклер Доктор Марко за Мерцедес и Леклер
Ферари приключи на второ място и получава 75% от оптималното, а Ред Бул - единствено 63%, защото първенците са и с наказване поради нарушаването на тавана на бюджетите през 2021.
 Ред Бул с тежко наказване за нарушаването на финансовите правила през 2021 година Ред Бул с тежко наказване за нарушаването на финансовите правила през 2021 година
“С оглед на това по какъв начин са написани разпоредбите за аеродинамиката и рестриктивните мерки в аеродинамичния тунел, тези часове ще имат доста огромно значение - добави Волф. - Това значи доста по-оспорвани шампионати оттук насетне, тъй като силите на тимовете ще са доста по-изравнени. Ако си финален ще получиш 50 или 40% повече време във въздушния тунел от водачите и ще можеш да наваксаш. Тепърва ще стана забавно. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР