Шефът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан осъди като

...
Шефът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан осъди като
Коментари Харесай

Унгария отговори на ЕС: Брюксел не може да каже кой и как да отглежда децата

Шефът на кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан осъди като " невиждана “ акцията на Европейски Съюз против Будапеща поради закона, който не разрешава " прояви или промоция на хомосексуалността ".

" Брюксел не може да каже кой и по какъв начин би трябвало да отглежда деца ", сподели Гергели Гуляш на брифинг в Будапеща след обсъждане на закона в Европейския парламент в Страсбург.

" Защитата на децата е приоритет за унгарското държавно управление, без значение че Брюксел желае да пусне деятели на LGBTQ в детски градини и учебни заведения, ние отхвърляме да го създадем ", сподели той.

По-рано председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен назова новия маджарски закон, който не разрешава пропагандата на хомосексуализъм, позор, а от своя страна министър председателят като съобщи: „ Аз съм герой за правата. Бях подобен и по време на комунистическия режим. Тогава хомосексуалността се наказваше и се борех за техните права и свободи. Но този закон не е за това, а за правата на децата и родителите “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР