Шефът на испанския футбол Луис Рубиалес е обвинен в сексуално посегателство от играча Джени Хермосо за нежелана целувка

...
Мадрид — Испанският футболист Джени Хермосо обвини Луис Рубиалес в
Коментари Харесай

Мадрид — Испанският футболист Джени Хермосо обвини Луис Рубиалес в сексуално насилие, тъй като я целунал по устните без нейното съгласие след Световното първенство за жени окончателно, съобщи прокуратурата на страната в сряда.

Рубиалес, вече отстраненият президент на испанската футболна федерация, целуна Ермосо по устните по време на церемонията по награждаването, след като Испания победи Англия и спечели титлата на 20 август в Сидни, Австралия.

Рубиалес настоя, че целувката е била по взаимно съгласие. Хермосо отрече това в изявления, публикувани от нея и нейния съюз на играчите. Тя каза също така, че тя и семейството й са били притиснати от федерацията да покаже подкрепата си за Рубиалес непосредствено след скандала, причинен от целувката, която опетни победата на нейния отбор. Хорхе Вилда. Въпреки че изведе отбора до титлата, Вилда все още се смяташе за непопулярна фигура сред неговите играчи и близък до Рубиалес. Преди една година 15 играчи казаха, че няма да играят за него, докато не създаде по-професионална работна среда.

След като Рубиалес отказа да се оттегли миналата седмица и обвини Ермосо в лъжа, целият отбор на победителите от Световната купа плюс още десетки играчи казаха, че няма да играят отново за Испания, докато президентът не си отиде.

Мъжкият отбор на Испания също беше засегнат. Треньорът Луис де ла Фуенте трябваше да поиска прошка, че аплодира речта на Рубиалес със сексистки нюанси пред общото събрание. Неговите играчи също осъдиха поведението на Рубиалес в изявление.

Лявото правителство на Испания и неговите жени играчи се надяват, че реакцията срещу Рубиалес може да доведе до разправа със сексизма във футбола.

Говорейки в сряда със старшия чуждестранен кореспондент на CBS News Холи Уилямс, американската спортна журналистка Семра Хънтър, която работи в Испания, каза, че уволнението на Вилда и замяната му с негова заместничка не е отишло достатъчно далеч.

Когато играчите критикуваха Вилда миналата година, отбеляза тя, Испанската футболна федерация „разговаряше с тях. Те бяха снизходителни, наричаха ги капризни малки момичета.“

Хънтър каза страната се бореше с цяла система в своите национални футболни клубове, която е сексистка и дори женомразка, „и не само аз казвам това – това са самите жени играчи… Това не са само две гнили ябълки, цялата щайга е напълно изгнила ."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР