Шефът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес може да се

...
Шефът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес може да се
Коментари Харесай

„Фалшив феминизъм“: Целувка може да коства поста на шефа на Испанската футболна федерация

Шефът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес може да се сбогува с мястото си, откакто ФИФА стартира следствие за… целувка. Той награби една от дамите в националния тим след триумфа им на мондиала в Австралия.

Моментът шокира почитателите и стана мотив за мнения в обществените мрежи.

Странен миг от награждаването на новите международни шампионки

Той беше подложен на критика и за друго деяние – в петък Рубиалес беше сниман да се хваща сред краката по време на мач на стадион в Австралия, като испанската кралица Летисия и 16-годишната ѝ щерка бяха покрай него.

В същото време на заседание на Испанската футболна федерация Рубиалес изнесе пламенна тирада, в която разгласи, че няма по никакъв метод да се откаже от ролята си в спорта поради този „ лов на вещици “.

„ Няма да подам оставка. Ще се боря до дъно. Това е обществено ликвидиране. Опитват се да ме убият “, сподели той по време на речта си.

Той дефинира дейностите и мненията против него като „ подправен феминизъм “.

Снимка: Getty Images

Защо една целувка е проблем?

Тъй като Рубиалес е началник на Испанската футболна федерация, пострадалата от спонтанната целувка Дженифър Хермосо му се пада подчинена. Именно това показват критиците на Рубиалес.

На видеоклип се вижда, че Рубиалес я хваща с две ръце за главата и я целува по устните.

Поредица от неприятни събития белязаха живота на един от най-популярните артисти през 90-те години

Действията му бяха избрани като полово принуждение от Министъра по равноправието на Испания Ирене Монтеро.

В обява в Инстаграм Хермосо също разгласи, че целувката „ не ѝ е харесала “. По-късно футболната федерация в страната разгласява изказване, сякаш от нейно име, че не вижда нищо неприятно в случилото се – думи, които в този момент всички имат вяра, че са били приписани съзнателно на Хермосо.

Спорното решение докара до рецензии в обществените мрежи

Във вчерашния ден Хермосо разгласи, че нейният профсъюз ФУТПРО „ подхваща всевъзможни ограничения, с цел да бъдат предпазени правата на играчите и дейности като това в никакъв случай да не бъдат повтаряни “.

Новите изявления на Рубиалес идват единствено ден откакто испанските медии оповестиха, че шефът на федерацията ще подаде оставка поради случая.

„ Това, което видяхме на събранието е безусловно неприемливо. Правителството би трябвало да вземе незабавни ограничения – безнаказаността за мачо деянията свърши. Рубиалес не може да остане на тази позиция “, съобщи Йоланда Диез, испанският министър на труда и заместник-премиер.

Междувременно Ирене Монтеро добави, че откакто Рубиалес отхвърля да подаде оставка непринудено, „ казусът се поема от основния прокурор на Испания и Националния състезателен съвет “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР