Шефът на главна дирекция Национална полиция в МВР Христо Терзийски

...
Шефът на главна дирекция Национална полиция в МВР Христо Терзийски
Коментари Харесай

Нямало нито нужда, нито възможност за повече полицаи в София, доста били в новия град на морето

Шефът на основна дирекция " Национална полиция " в Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски съобщи, че все още няма потребност от засилено полицейско наличие на избрани места в София поради случаите с побой от последните дни.

Той изясни, че полицейските чиновници работят по проект, който се споделя единна разстановка. " В момента не може да се извадят повече чиновници, а могат да се трансформират единствено местата, където те да правят обход. Към сегашния миг обаче не са нужни крайни дейности или натоварване на служителите на реда с ексклузивен труд ", разяснява той. Терзийски увери, че вътрешното ведомство следи всеки ден обстановката в София.

В понеделник и вторник в столицата се случиха две набези денем. При едното две дами - нотариус и нейната щерка, която е помощник-нотариус, бяха пребити на столичния бул. " Драган Цанков ". При другото атакуван от трима мъже беше журналистът от Българска национална телевизия Иво Никодимов.

По думите на Терзийски обаче не се вижда зачестяване на сходни случаи, даже в противен случай - началникът на Първо районно ръководство, на чиято територия бяха осъществени и двете похищения, е докладвал, че от началото на годината няма регистрирани хулигански прояви, които да обособят това място като рисково за жителите на столицата. Терзийски съобщи, че проверяващите нямат нови версии за двата побоя. За случая с Иво Никодимов проверяващите работят по тезата, че е без претекст - по хулигански подбуди. Все още няма водеща версия за побоя над двете дами, тъй като те са в болничното заведение и служителите на реда изчакват с разпита им, с цел да изследват възможен претекст.

Накрая Терзийски още веднъж увери, че Министерство на вътрешните работи следи обстановката и командирова чиновници, където е належащо. Направи и уточнението, че " сега имаме един нов град, който се намира на Черноморието и там сме командировали много чиновници, тъй като имаме извънредно огромен град на територията на Слънчев бряг и Несебър ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР