Шефът на германското контраразузнаване изрази съмнение в съобщенията за лов

...
Шефът на германското контраразузнаване изрази съмнение в съобщенията за лов
Коментари Харесай

Шефът на германското контраразузнаване срещу Меркел за лова на чужденци“ в Кемниц

Шефът на немското контраразузнаване изрази подозрение в известията за „ лов на чужденци “ от неонацисти в източния град Кемниц, като по този начин влезе в директно несъгласие с канцлера Ангела Меркел, съобщи Агенция Франс Прес.

Засягайки тематиката, която разпали още веднъж дебата за имиграцията в страната, Ханс-Георг Маасен сподели през „ Билд “, че той не разполага с „ доказателство, че циркулиращото в интернет видео “, показващо по какъв начин хора с тип на чужденци са преследвани „ е достоверно “.

„ Споделям скептицизма по отношение на медийните известия за лов на чужденци от десни екстремисти в Кемниц “, сподели той.

В града имаше няколко митинга на крайнодесни след убийството на немец през август, за което са арестувани двама души, търсещи леговище, и се търси трети.

„ На основата на деликатната ми преценка, може да се каже, че има учредения да се счита, че това е било предумишлено публикувана погрешна информация “, сподели Маасен, който оглавява Федералната работа за отбрана на конституцията.

Екстремистки групи и хиляди локални поданици излязоха по улиците в дните след съдбовното наръгване с нож, като редица участници скандираха обидни лозунги против чужденците и правеха противозаконни нацистки поздрави

В разгара на насилието, което шокира страната, бяха атакувани публицисти и служители на реда, а тъжби бяха подадени от няколко чужденци, измежду които афганистанец, българин и сириец, напомня Агенция Франс Прес.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт съвсем неотложно осъди насилието в Кемниц, в това число „ лова “ на чужденци от стачкуващи. А самата Меркел няколко пъти употребява фразата, като добави, че за „ ненавист на улиците “ няма място в Германия.

Но Михаел Кречмер - министър председател на провинция Саксония, където се намира Кемниц, съобщи по-рано тази седмица в Народното събрание, че „ не е имало лов на чужденци, нито погроми “.
Думите на Маасен провокираха реакция от представители на партии в държавното управление и опозиционната партия „ Зелени “, които ги нарекоха „ чист парадокс “ и „ фронтална офанзива против Меркел “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР