Шефът на частната руска армия Вагнер“ Евгений Пригожин е планирал

...
Шефът на частната руска армия Вагнер“ Евгений Пригожин е планирал
Коментари Харесай

„Уолстрийт джърнъл“: Пригожин е планирал да арестува руския военен министър Сергей Шойгу

Шефът на частната съветска войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин е възнамерявал да арестува министъра на защитата на страната Сергей Шойгу “, написа вестник „ Уолстрийт джърнъл “.

„ Според източници от западноевропейски и американски разследващи служби Пригожин е възнамерявал да превземе постройката на щаба на Южния боен окръг в град Ростов на Дон, след което да задържи ръководителя на силовото ведомство в Москва и началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов “, показва още основаната в Ню Йорк медия.

Изданието добавя, че Пригожин не е съумял да осъществя проектите си най-вероятно по две аргументи. Първата е, че двамата високопоставени военни са били по това време в Москва.

„ Втората причина е, че Пригожин е трябвало да забърза похода си към съветската столица, тъй като Федералната работа за сигурност е разкрила проектите на заговорника “, прибавя вестникът.

Междувременно американският президент Джо Байдън разяснява пред кореспонденти, събрани пред Белия дом, че „ Путин губи войната в Украйна, губи войната у дома и е станал нещо като парий за целия свят “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР