Шефът на българските съдии Виктор Кашай преди да дойде в

...
Шефът на българските съдии Виктор Кашай преди да дойде в
Коментари Харесай

В Русия страдат, че са изпуснали Виктор Кашай за шеф за съдиите

Шефът на българските съдии Виктор Кашай преди да пристигна в София беше отпред на Съдийската комисия в Русия. Когато унгарецът си тръгваше от Москва беше изпратен с подигравка, подмятания за извънбрачни връзки и ниска оценка за свършеното. Но се оказва, че без Кашай обстановката в съветското съдийско освен не се е подобрила, само че и се е влошила. И интервалът с унгареца отпред сега се дава като образец.

Наскоро един от най-известните съветски спортни публицисти Александър Бобров написа отворено писмо до Александър Дюков, президент на Руския футболен съюз (РФС), по отношение на непрекъснатото намаляване на качеството на локалното елитно съдийство, като писмото беше оповестено в най-важния състезателен всекидневник в страната " Спорт-Експрес ".

Бобров е водещ специалист на съветски състезателен уебсайт номер 1, който следи всички мачове от съветската Висша лига повече от 20 години, като главната му задача е да разяснява отсъжданията на рефера и да показва мнението си за представянето на арбитрите, асистентите и по тази причина по какъв начин работи системата за видеоповторения (ВАР). А това какъв брой е добре подложен във висшето управление на РФС потвърждава обстоятелството, че през 2019-а година той първи написа, че Виктор Кашай и Дьорд Ринг ще поемат управлението на съдийството в Русия, седмици преди да бъде оповестено каквото и да е публично известие.

В момента унгарецът и Дьорд Ринг, който дава отговор за въвеждането и работата на ВАР, управляват българското съдийство.

Бобров в детайли проучва настоящото положение на съветското съдийство, а измежду показаните в публикацията статистически данни - от през днешния ден и от предходните акции, се вижда един забавен факт. Оказва се, реферите в съветската Висша лига са се показали най-добре през сезон 2020-21 като са създали единствено 54 неточности в 238 мача. Година по-късно (през сезон 2021/22) към този момент имаше 87 неверни решения в 244 мача, до момента в който в настоящата акция анализаторът е открил 87 неточности след 21-ия кръг (след 168 мача в лигата), т.е. към този момент бяха толкоз доста са направени в този момент, колкото в цялото миналогодишно състезание.

И анализаторът е безапелационен в своя материал: " те усъвършенстваха стандарта на съветското съдийство до такова равнище, че единственото цялостно състезание от тяхната съвсем двегодишна работа, е най-хубавото от позиция представянето на реферите ". Унгарците завършиха с съветската си авантюра през септември 2021-а година, cлед като бяха минали седем кръга от този шампионат. И бяха сменени от друго съществено име - Витор Мело Перейра. Но португалецът имаше надалеч по-слаби нерви и си потегли след шест месеца едвам.

Любопитното е, че журналистът прави две забавни забележки. Първата е, че приблизително на мач грешките са най-вече незабавно след напускането на Кашай. И втората - двама арбитри, които са извадени от ранглистата от унгарския началник, в този момент още веднъж си управляват мачове в съветската Висша лига и са на челни места в ранглистата.

" Обективен и значим е този аршин, който ние назоваваме значими неточности, които не могат да бъдат поправени. И би трябвало да работим в тази посока, че грешките, които даже и ВАР не ги лови, да бъдат не повече от една на кръг. А сега не е по този начин, написа още Бобров. И даже добавя мнението си с таблица, съгласно който най-добре се показва и един от двамата топ-арбитри в страната - Владислав Безбородов. Той е направил единствено три неточности в 16 мача, до момента в който другият рефер в листата на УЕФА Сергей Карасев има 5 неточности в 12 мача. Номер 1 е Алексей Сухой, който в пет мача е направил четири съдбовни за развоя на срещата неточности.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР