Шеф определя заплатите на служителите си според успеха на децата

...
Шеф определя заплатите на служителите си според успеха на децата
Коментари Харесай

За пример! Наш бизнесмен плаща заплати на служителите си според оценките на децата им

Шеф дефинира заплатите на чиновниците си съгласно триумфа на децата им в учебно заведение. Условието е учениците да изкарват единствено петици и шестици и да нямат неизвинени отсъствия, оповестява БНР.

Нестандартният метод към този момент дава резултати - единствено за 3 месеца броят на отличниците се повишил двойно.
Идеята за бонус към заплатата идва инцидентно - след среща на предприемача Йоско Алипиев с един от чиновниците му, който пристигнал на работа с щерка си.

„ Попитах детето дали върви на учебно заведение и дали знае стихотворение, то почна да споделя стихче, стигна ненапълно и спря. Дадох й лакомства и й споделих, че в случай че научи цялото стихотворение ще има повече лакомства и награди за нея”, описа Йоско.

От общественото министерство настояват, че не знаят за различен сходен случай у нас. Надяват се обаче образецът да бъде последван. Така с изключение на учителите, полицията и обществените служащи в борбата за задържане на децата в клас, ще има още един асистент - работодателите. Сега ограниченията включват от поддръжка за намиране на жилище и образователни принадлежности до прекъсване на помощите.



„ Когато става въпрос за деца от уязвими групи, се работи и във връзка с лингвистична подготовка, уроци по български, работи се с родителите, вършим и изнесено бюро по труда, с цел да можем да подтикваме родителите през децата да си търсят работа”, съобщи Зорница Русинова,зам.-министър на труда и обществената политика.

За последните три години по механизма за задържане на децата в учебно заведение са открити и върнати над 40 хиляди възпитаници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР