Шави Ернандес започна с победа като треньор на Барселона, като

...
Шави Ернандес започна с победа като треньор на Барселона, като
Коментари Харесай

Дузпа донесе успех на "Барселона" в дебюта на Шави

Шави Ернандес стартира с победа като треньор на " Барселона ", като отборът му взе каталунското дерби с " Еспаньол " - 1:0. Сблъсъкът на " Камп ноу " предложи доста страсти, забавни моменти и беше решен от тъкмо изпълнена дузпа от Мемфис Депай.

Нападателят вкара единственото попадение в 48-ата минута.

До почивката " Барселона " беше доста по-активният отбор, играеше с огромно въодушевление, динамичност и сътвори положения. Въпреки това " Еспаньол " съумя да удържи домакините и да не им разреши да отбележат гол.

" Барселона " заложи на трайно владеене на топката, само че и доста придвижване в офанзива по избор на новия си треньор. Голямата изненада от Ернандес пристигна с включването на 17-годишния Илиас Анкомах измежду титулярите, който дотук играеше за втория тим.

 Дузпа донесе триумф на
© Reuters

В началото на второто полувреме Депай беше съборен в наказателното поле от защитник в бяло-синьо и реферът Карлос Дел Серо уточни бялата точка. Нидерландският нападател не сгреши и вкара седмия си гол от началото на сезона.

В края на дуела " Еспаньол " беше доста по-опасен в офанзива, като " Барселона " към този момент не играеше със същата прохлада, а и позволи доста неточности в отбрана. Раул Де Томас пропусна с прекрасен изстрел от директен свободен удар, а Ландри Димата удари греда.

" Барселона " прекъсва серия от четири мача без победа, траяла повече от месец. Тимът на Шави Ернандес се изкачва до шесто място в Ла Лига с 20 точки, а " Еспаньол " остава 11-и със 17.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР