Шарм Ел-Шейх.Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранни срещи с емира на

...
Шарм Ел-Шейх.Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранни срещи с емира на
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранни срещи с емира на Кувейт, с президента на Египет и вицепремиера на Оман

Шарм Ел-Шейх. Министър-председателят Бойко Борисов организира двустранни срещи с емира на Кувейт Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах и с вицепремиера за интернационалните връзки и съдействието на Оман Асаад Бин Тарик, както и с президента на Египет Абдел Фатах ас - Сиси, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
Срещите са извършени преди началото на форума в египетския град Шарм Ел-Шейх. Тогава Борисов се срещна и с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.
Българският министър председател изрази вяра, че срещата на върха сред държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на Арабските Държави ще протече в дух на съдействие и доверие.
Дългогодишни са връзките на българския министър-председател с Кувейт. Последно той посети арабската страна през март 2018 година В рамките на визитата е контрактувано да се организира бизнес конгрес с двустранни срещи сред представители на деловите среди на Република България и Кувейт. Първото посещаване на премиера Бойко Борисов в Кувейт е през 2010 година
Срещата на българския министър председател Бойко Борисов и египетския държавен глава също не е първата.
През октомври предходната година министър-председателят Бойко Борисов идва на публично посещаване в Кайро, Египет. По време на визитата си Борисов беседва с президента Абдел Фатах Ас - Сиси. В продължение на диалозите им по време на 73-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, двамата разискват активизиране на двустранните връзки и задълбочаване на съдействието във всички области от съвместен интерес.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР