Шарл Льоклер беше по-бърз от очертаващия се най-голям претендент за

...
Шарл Льоклер беше по-бърз от очертаващия се най-голям претендент за
Коментари Харесай

Шарл Льоклер бе най-бърз и след третата тренировка в Испания

Шарл Льоклер беше по-бърз от очертаващия се максимален кандидат за върха в класирането Макс Ферстапен в третата свободна подготовка преди Гран При на Испания. По-късно през днешния ден е квалификацията за място.

Временният водач в генералното нареждане Льоклер от тима на Ферари приключи с време 1 минута, 19.772 секунди на пистата " Circuit de Barcelona-Catalunya " залагайки на меки гуми и нискооктаново гориво в 60-минутната сесия. Той беше по-бърз от Ферстапен, който кара за тима на Ред Бул, с 0.072 секунди.

Третото място през днешния ден беше за Джордж Ръсел от Мерцедес. Британецът сподели, че тимът им към този момент стартира да набира скорост и да демонстрира друго равнище, изоставайки на 0.148 секунди от най-хубавото време.

След Ръсел застана седемкратният международен първенец - британецът Люис Хамилтън, също от Мерцедес, който се подреди на 0.230 след най-бързото време през днешния ден.

Местният любим Карлос Сайнс остана на 5-о място, тъкмо пред Серхио Перес. И двамата също заложиха на меки гуми, като едвам половин секунда ги раздели на 5-о и 6-о място.

Сесията на Мик Шумахер завърши прибързано след ранно открит проблем със спирачките, като германецът направи единствено четири обиколки със своя Хаас. Пиер Гасли не съумя да дефинира време за обиколка, като неговият екип на Aлфа Таури откри проблем в колата му след първата въвеждаща обиколка и той не можа да бъде отхвърлен преди края на тренировката.
 Шарл Льоклер над всички и във втората подготовка в Испания
Шарл Льоклер над всички и във втората подготовка в Испания

С второ време остана Джордж Ръсел
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР