Шарка, летни вирусни инфекции и туберкулоза са мъчили жители на

...
Шарка, летни вирусни инфекции и туберкулоза са мъчили жители на
Коментари Харесай

Пазете се! 5 страшни зарази върлуват във Врачанско

Шарка, летни вирусни инфекции и туберкулоза са мъчили поданици на Врачанско през предходната седмица, научи BulNews.bg.
Регионалната здравна ревизия оповести, че са записали 9 нови случаи на заболели от варицела, един врачанин е бил олепен от скарлатина, а трима са инфектирани с ротавирусни инфекции. Един случай е открит на инфектиран с паротит и двама с туберкулоза, разясняват здравните инспектори от Враца.
Регистрираните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 38 на 10 000 индивида, като стойностите са доста под епидемиологичните.
Важно е да знаете, че паротит е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира със засягане на околоушните слюнчени жлези, умерено изразени токсични провали и доброкачествено протичане. По-рядко се нападат други жлезисти органи – полови жлези, панкреас, както и централната нервна система като се провокират съответните възпаления на органа. Източникът на болест е болен човек, а причинителят на болестта е вирус, който се предава по въздушно-капков път и по-рядко по контактно-битов. Заболяването е публикувано навсякъде и се демонстрира спорадично или под формата на епидемиологични гърмежи. Боледуват главно деца или лица в младежка възраст.
Здравните инспектори са направили 7 инспекции по наредбата за здравословното хранене на учениците, като са издали един акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР