Шарен свят идва с пролетната изложба на Тодор Шопов. В

...
Шарен свят идва с пролетната изложба на Тодор Шопов. В
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Шарен свят с Шопов, Божков и Райнов

„ Шарен свят ” идва с пролетната галерия на Тодор Шопов. В изложба ЛИК събира пейзажи, въодушевени от родната природа и пътешестване до величествения Атон.

Стефан Божков не изневерява на традицията си да търси хубостта там, където минимум чакаме да я открием. В изложба „ Стубел ” ни я разкрива с картините, основани особено за тази арт територия.

„ Омагьосаното царство ” на Николай Райнов
ви чака в Софийската градска изложба. Изложбата е отдадена на 130 годишнината от рождението на една от най-значимите персони в историята на родното изкуство през първата половина на ХХ век. Идеята е наследството на художника-писател да бъде видяно от основни позиции през текстовете, декоративни природи картини, графичните композиции и илюстрации. Представени са ранни работи от Държавното рисувално училище; по-зрелия интервал през 20-те години на ХХ век; гравюри от престоя му в Париж (1925-1927), както и декоративни пейзажи от 30-те години на ХХ век, които нямат аналог в българското изкуство.
„ Духовна София “ през обектива на Десислава Кулелиева
Каква сила носят духовните центрове в столицата и какъв разговор водят другите религии. Фотографката запечатва архитектурни елементи и знаци на вярата във образен роман за религиозното многообразие. Изложбата е подредена покрай духовния център на столицата, изложба „ Сердика ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР