Шансовете за реализиране на мандата с кандидат-премиер Асен Василев растат

...
Шансовете за реализиране на мандата с кандидат-премиер Асен Василев растат
Коментари Харесай

Шансовете да има правителство вече са 50 процента, твърди депутат от ПП -

Шансовете за осъществяване на мандата с кандидат-премиер Асен Василев порастват ежечасно. От 25% в петък възможностите през днешния ден са 50%, заяви пред БНР депутатът от  " Продължаваме промяната " Росен Костурков.

Не търсим скритата поддръжка от отсъстващи депутати или от някакви подмолни игри, а търсим най-малко 121 депутати, които да застанат зад програмата на нашето държавно управление, каза Росен Костурков.

След диалозите с Демократична България, Българска социалистическа партия и през днешния ден - с самостоятелните депутати, започваме диалози с обособени депутати, да не кажа - с всеки един, от парламентарни групи, там, където считаме, че има хора, които биха застанали зад нашата стратегия, заяви депутатът от " Продължаваме промяната ".

Той означи, че Политическа партия ще търси 121 гласа - ясно и съответно декларирали, че ще поддържат кабинета, " с цел да не изпадаме в обстановка, в която ставаме подвластни от партии като ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

И през днешния ден не престават договарянията на " Продължаваме промяната " в Народното събрание за сформиране на кабинет в 47-то Народно заседание.

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев, който е и претендент за министър председател, и преговорният екип на Политическа партия ще търсят поддръжка от напусналите " ИТН " депутати, които станаха нечленуващи в парламентарна група.

Преговорите

Вчера от Политическа партия разговаряха поредно с съдружните си сътрудници от " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ", които заявиха поддръжка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР