Шансовете да се състави кабинет с втория мандат са много

...
Шансовете да се състави кабинет с втория мандат са много
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Няма как да се състави кабинет без ГЕРБ, ДПС и Възраждане

Шансовете да се сформира кабинет с втория мандат са доста дребни. Няма по какъв начин да се случи без ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Подходът им не дава огромни очаквания. Подкрепата за политики включват неизпълними условия. Например отхвърлянето на текстове от Изборния кодекс. Това уточни за " Твоят ден " проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет на президента и консултант на служебния министър председател.

" Надценяват се магическите свойства на третия мандат. Политическо съдружно държавно управление на Политическа партия и ГЕРБ е невероятно. Единствената опция е това, което пробваха ГЕРБ - програмно държавно управление обединено към ясни и съответни цели. Освен това съглашение сред съответни партии за поддръжка на избрани цели. Изглежда ми неосъществимо държавно управление и с третия мандат ", уточни той.

По думите му преобладават не просто разликите, а непоносимостта сред партиите. " Как желаете да договарят между тях, в случай че даже не могат да си приказват обикновено, а се наскърбяват и клеветят. Не е рационално да се твърди, че президентът желае да поеме отговорността за дълго ръководство на служебни кабинети. Полагат се огромни старания, само че без пълноценно работещ парламент, това е доста мъчно ръководство. Радев се пробва да даде опция на партиите да се схванат. Някои партиите са решили да печелят гласоподаватели, като нападат президента, само че не считам, че това е сполучлива тактика ", акцентира проф. Маринов.

Според него Политическа партия са почнали да реагират с висока непоносимост към елементарни рецензии от президента. " В енергетиката политиките на постоянния кабинет бяха доста противоречиви, даже нездравословни. Служебният кабинет осъществя политики, които за малко време трансформираха нещата ", означи той пред NOVA.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР