Шансът е много малък. Това каза в предаването Още от

...
Шансът е много малък. Това каза в предаването Още от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да се крием зад експерти, акад. Денков не може да е кукла на никого

Шансът е доста дребен. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър-председател Кирил Петков във връзка опцията за сформиране на държавно управление с втория мандат на Политическа партия и с министър председател акад. Николай Денков.

Не загубихме нито ден. Два месеца в Народното събрание имаше доста ниска успеваемост, занимавахме се с неща, които не искахме, като Изборния кодекс. Но през днешния ден, ден откакто номинирахме акад. Денков, имахме всички партии на една маса, без " Възраждане ". Мога да поздравя акад. Денков, тъй като негова беше концепцията всички партии да седнат дружно пред медиите и да приказват намерено за целите си, съобщи Петков.

От самото начало казахме, че сме доста предвидими и че няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, тъй като сме дали обещание това на нашите гласоподаватели, само че ще обсъждаме с тях нашите 16 целта. По никакъв метод ГЕРБ няма да бъде част от съдружно държавно управление с нас. Не става въпрос за " дай ми нещо, с цел да ти дам ". Казваме – всеки от нас има стратегия и се бие в гърдите, че желае най-хубавото за жителите. Нека да седнем и да обърнем внимание на тези неща в стратегиите си. Нека да отделим безспорните политики, за които сме всички, и да ги гласуваме в зала. Ако го създадем, това значи, че има градивен разговор върху евентуалната стратегия. Ако тръгнете с борбата и с разликите, не се стига до средата. Ще дадем всичко от себе си и дано да забележим дали общите политики могат да са приоритет, уточни съпредседателят на Политическа партия.

В отговор на въпрос той сподели, че задачата на Политическа партия е да образува държавно управление на малцинството дружно с " Демократична България ". С Демократична България имаме съвсем цялостно подобие по целите, които считаме, че са най-важни за България, означи Кирил Петков.

Изборът на акад. Денков беше изработен доста деликатно. Това е човек с доста качества, има доста триумфи в региона на науката и образованието, той е от единия % най-хубави учени в света. Не може подобен човек да бъде кукла на който и да е. В Политическа партия всеки един се е потвърдил в своята област преди да влезе в политиката. Той не може да бъде следен от никого, акцентира Петков.

Ние в никакъв случай не слагаме личността пред идеята. Каузата за нас е България. Когато аз бях спънка, направих стъпка настрана. Но и няма да се крием зад специалисти. Акад. Денков ще съчетае специалисти с политическите позиции на политици, които не могат да се скрият. Максимално ангажирани политически специалисти за нас е най-честната позиция, сподели още някогашният министър председател.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР