Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) е станала още по-силна след

...
Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) е станала още по-силна след
Коментари Харесай

Китайският президент приветства лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество

Шанхайската организация за съдействие (ШОС) е станала още по-силна след присъединението на Индия и Пакистан, съобщи китайският президент Си Цзинпин, откривайки срещата на върха на ШОС в Циндао с присъединяване на водачите на всичките осем страни членки.

Китайският президент посрещна участниците в 18-ото съвещание на Съвета на държавните глави на страните от ШОС в централното предверие на интернационалния конгресен център, където водачите си направиха обичайна обща фотография, преди да стартират работа.

Трябва да сме в крайник с времето и трендовете в света, сподели в словото си Си Цзинпин, представен от организация Синхуа.

В миг, когато светът претърпява огромно развиване, промяна и пренастройване, би трябвало да се целим високо и да гледаме далеко, сподели той. Предвид това, че политиката на надмощие и мощ продължава да господства в света, би трябвало да бъде чут апелът за по-справедлив и пълноправен международен ред, добави той, като акцентира, че демокрацията в интернационалните връзки е необратима наклонност на днешното време.

Китайският водач прикани страните членки интензивно да ползват програмата 2019-20 за съдействие за битка с тероризма, сепаратизма и екстремизма и да засилят съдействието в защитата и осведомителната сигурност, а също по този начин да продължат реализирането на самодейността " Един пояс - веднъж " въз основата на правилото за реализиране на споделен напредък посредством полемика и колаборация. По думите му страните членки би трябвало да почитат избора на път за развиване и взаимно да се преценяват с главните ползи и паники на всяка от тях. Трябва да засилим взаимното схващане, като се сложим в позицията на другите, търсим общото и загърбваме разликите, сподели той.

ШОС е основана през 2001 година Първоначално в организацията влизат Русия, Китай, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан. От 2017 година пълноправни членове са Индия и Пакистан. Страни наблюдаващи са Монголия, Иран, Афганистан и Беларус, а сътрудници за разговор - Армения, Азербайджан, Камбоджа, Непал, Турция и Шри Ланка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР