Шампионката на Откритото първенство на САЩ по тенис през 2021

...
Шампионката на Откритото първенство на САЩ по тенис през 2021
Коментари Харесай

Радукану претърпя трета операция за последните 10 дни

Шампионката на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис през 2021 година Ема Радукану (Великобритания) претърпя трета интервенция за десетина дни.

20-годишната Радукану, някогашна номер 10 в света, разгласява фотография в обществените мрежи от болничното си легло след интервенцията на лявата ръка, откакто по-рано през май оперира дясната си ръка и левия си гален.

Първоначалните прогнози са, че британката ще се възвръща в идващите 3-4 месеца, само че има опасения, че тя няма да може да играе повече през този сезон. Желанието на Радукану е да се завърне на корта за Откритото състезание на Съединени американски щати в края на август.

Британката страда от контузии след триумфа си на " Флашинг Медоус ". Тя по този начин и не съумя да завоюва друга купа в Тура на WТА в последните 20 месеца, а поради здравословните проблеми и насилствени паузи даже изпадна от топ 100 на международната класация.

Ръдукану изигра едвам 10 мача през 2023 година, като още през януари получи контузия на глезена на конкуренцията в Оукланд (Нова Зеландия), след което пропусна няколко шампионата поради проблем с китката на играещата дясна ръка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР