Шампионът в WRC3 за 2021 година Йоан Росел ще води

...
Шампионът в WRC3 за 2021 година Йоан Росел ще води
Коментари Харесай

Йоан Росел ще води атаката на Ситроен в WRC2

Шампионът в WRC3 за 2021 година Йоан Росел ще води офанзивата на Ситроен в клас WRC2 в Световния рали шампионат през идващия сезон. Французинът ще кара за DG Sport с поддръжката на Ситроен Рейсинг и още веднъж ще е зад кормилото на С3 Rally2.

През този сезон Росел записа две победи – в Хърватия и Португалия, беше кандидат за купата, само че в крайното класиране остана 4-и.

Росел е измежду най-бързите на асфалт в WRC2, тъй че не е изненада и програмата му за новия сезон: той ще започва в Монте Карло, след това в Хърватия, оттова на тежкия макадам в Португалия и Сардиния, след това на бързия макадам в Естония, следва старт в Чили и в края на октомври Йоан ще започва и в новото „ Централноевропейско ” рали, което включва прави в Германия, Австрия и Чехия.
 М-Спорт връща Фурмо в WRC2 М-Спорт връща Фурмо в WRC2
В WRC2 през новия сезон ще гледаме още един доста бърз френски водач на асфалт – Стефан Лефевр, като неговата стратегия занапред следва да бъде доказана. Третият водач със Ситроен, който ще кара с цялостна стратегия е испанецът Алехандро Качон Родригес.
 Оливър Солберг се връща в WRC2 Оливър Солберг се връща в WRC2
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР