Шампионът на Шотландия Селтик бе глобен с 15 000 евро

...
Шампионът на Шотландия Селтик бе глобен с 15 000 евро
Коментари Харесай

Глобиха Селтик с 15 000 евро заради антимонархически транспарант

Шампионът на Шотландия Селтик бе санкциониран с 15 000 евро от УЕФА поради транспарант с антимонархическо наличие, който бе повдигнат от почитателите на отбора дни след гибелта на английската кралица Елизабет Втора. Слоганът " F*ck the Crown " беше показан във Варшава при равенството 1:1 сред украинския Шахтьор Донецк и Селтик на 14 септември. 

Селтик, който е тимът на ирландците в Шотландия, има исторически връзки с републиканското придвижване в Ейре и постоянно е бил съпротива на роялизма и английската корона, която е подкрепяна от последователите на локалния противник Глазгоу Рейнджърс. УЕФА категоризира издигнатия от почитателите на Селтик транспарант като " провокативен " и го намира за " несъответствуващ за спортно събитие ". 

Сред останалите санкции, които наложи европейската футболна централа, са 20 000 евро за сръбския Цървена звезда за обидни викания в мача с Монако от Лига Европа, 17 500 евро за шведския Малмьо, както и 10 000 евро за чешкия Виктория Пилзен за " провокативни послания от афектиран темперамент ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР