Шампионът на Италия Ювентус записа много ценна победа в борбата

...
Шампионът на Италия Ювентус записа много ценна победа в борбата
Коментари Харесай

Ювентус се справи с Рома без никакви проблеми

Шампионът на Италия Ювентус записа доста скъпа победа в битката си да се завърне на челото в Серия А, откакто победи с 2:0 Рома в гвоздея на кръга от италианското Калчо. Вездесъщият Кристиано Роналдо осъществя следващия си гол в кариерата, откривайки резултата в 13-ата, а Ибанес от Рома спомогна за втория гол на „ бианконерите”, откакто си вкара автогол 20 минути преди края на постоянното време.

Успехът направи по този начин, че Юве „ прескочи” Рома в класирането и към този момент е трети с 42 точки, на пет зад водача Интер, само че Юве е и с мач по-малко. Рома, от своя страна, отиде четвърти и е с 40 пункта.

Едва бяха минали 13 минути от мача сред двата отбора и Юве поведе в резултата. Алекс Сандро мина леко отляво край Кристанте, а бразилецът подаде в наказателното поле за Мората. Той върна към дъгата за Кристиано, който си спря топката с десния крайник и с левия я прати в долния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Лопес - 1:0.

В 22-ата минута Кристиано получи пас отляво от Киеза и стреля по диагонал с десния крайник, само че топката рикошира в напречната греда и тупна на половин метър пред голлинията на столичани. Отборът на " вълците " опита да натисне противника си, само че в първия половин час съществени благоприятни условия за " джалоросите " пред вратата на Шчесни.

Четири преди края още веднъж португалецът сътвори работа на Лопес, който този път съумя да парира изстрела на Роналдо. До края на първото полувреме не се случи нищо по-запомнящо се, а седемте корнера, които гостите извършиха през първите 45 минути не им помогнаха с нищо.

Десетина минути след подновяването на играта през втората част Мората не беше надалеч от гол за 2:0. Испанският нападател получи опция да стреля от добра позиция, само че опитът му не беше задоволително прецизен. В 70-ата минута Юве стигна до втори гол. Уестън МакКени видя с акуратен пас зад защитата Кулушевски. той върна паралелно за Кристиано Роналдо, само че бранителят на Рома Ибанес побърза да си вкара автогол преди Роналдо да осъществя своя втори в мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР