Шампионът на Италия Интер спечели и Суперкупата за 2021 година,

...
Шампионът на Италия Интер спечели и Суперкупата за 2021 година,
Коментари Харесай

Интер със суперкупата на Италия след продължения и гол в последната секунда

Шампионът на Италия Интер завоюва и Суперкупата за 2021 година, откакто победи по извънредно трагичен метод Ювентус в борбата за трофея. Срещата на " Джузепе Меаца " приключи при резултат 2:1 за домакините, които стигнаха до триумфа след продължения, а победният гол падна безусловно в последната секунда на добавеното време.
Иначе " бианконерите " първи откриха резултата в 25-ата минута посредством Уестън Маккени, само че в 35-ата Лаутаро Мартинес изравни от дузпа, а в 120-ата Алексис Санчес означи победния гол за своя отбор.

Още в 1-ата минута Интер стигна до голова опция. Иван Перишич центрира отляво и Един Джеко стреля с глава от близко, само че над вратата.
След това в 6-ата минута пристигна още по-добра опция за " нерадзурите ". Този път Стефан де Фрай насочи изстрел с глава след центриране от корнер и бе много покрай гола.
В 11-ата минута Николо Барела опита да си изпроси дузпа, падайки след конфликт с Джорджо Киелини в наказателното поле, само че съдията бе безапелационен, че за сходно единоборство няма по какъв начин да уточни бялата точка.
В 22-ата минута и Федерико Бернардески се строполи в наказателното поле, откакто направи опит да финтира противник, само че и в тази обстановка нямаше по какъв начин да бъде отсъдена дузпа.
Ювентус обаче откри резултата с една от първите си по-добри благоприятни условия в мача. Алваро Мората овладя една топка до аутлинията, направи финт и центрира във вратарското поле, където Уестън Маккени бе пропуснат от бранителите и с глава прати топката в мрежата за 0:1.

В 34-ата минута Интер получи дузпа. Джеко изпревари Де Шилио в наказателното поле, който го изрита в тил и този път нямаше по какъв начин съдията да не уточни бялата точка. Лаутаро Мартинес извърши безпощадно наказателния удар и направи резултата 1:1.
Симоне Индзаги
Второто полувреме стартира с прелестно състояние за Бернардески, откакто топката бе върната към него и той стреля от придвижване, само че около вратата.
Бернардески си създаде още един късмет в 50-ата минута, като потегли от крилото на скорост, мина през няколко играчи не противника, само че най-после загуби баланс и ударът му мина над вратата.
Интер обаче бързо се окопити и в 58-ата минута имаше прелестна опция. Чалханоолу центрира към Дъмфрис, който стреля с глава от дребен ъгъл, като много затрудни Перин, който въпреки всичко съумя да укроти топката благодарение на гредата.
В 69-ата минута Лаутаро Мартинес надигра Киелини при едно центриране в наказателното поле и стреля от близко с глава, само че не съумя да реализира стремежи резултат.
В 96-ата минута Интер стигна до страхотна опция. При едно центриране от корнер Алексис Санчес бе оставен непокрит и стреля с глава около вратата.
След това в 101-ата минута Пауло Дибала се озова на добра позиция фронтално пред вратата, само че ударът му не се получи и отиде надалеч настрана.
И когато всички чакаха осъществявания на дузпи Алексис Санчес донесе успеха на Интер. Той се възползва от неточност в отбраната на Ювентус и с десния крайник прати топката в мрежата 2:1.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР