Шампионът на двойки от Откритото първенство на Австралия Танаси Кокинакис

...
Шампионът на двойки от Откритото първенство на Австралия Танаси Кокинакис
Коментари Харесай

Австралия и Южна Корея се класираха за финалите на Купа Дейвис

Шампионът на двойки от Откритото състезание на Австралия Танаси Кокинакис завоюва съдбоносен мач на сингъл, с цел да изпрати 28-кратния първенец Австралия до идната фаза на Купа Дейвис, като Южна Корея също се оправи с Австрия.

Воденият от Лейтън Хюит отбор на австралийците влезе в деня при тъждество 1-1 с Унгария и бе отчаян в първия мач на двойки след провалянето на Джон Пиърс и Люк Савил от Фабиан Марожан и Мате Валкуш с 4-6, 4-6. Това остави международния номер 30 Алекс де Минор в търсене на наложителен триумф против 35-ия в света Мартон Фучович, с цел да резервира живи очакванията на Австралия – подсилен от публиката на „ Кен Розуел Арина “, той се оправи за победа със 7-6 (4), 6-4. Кокинакис игра за последно на Купа Дейвис преди седем години, само че бе извикан назад в тима след първата си купа на сингъл в Аделаида тази година и извоюваната корона на двойки на Аустрелиън Оупън в тандем с Ник Кирьос. И той не разочарова Хюит и страната, печелейки против младата втора ракета на унгарците Жомбор Пирош с 6-4, 6-4.

В Сеул, 65-ият в ранглистата Квон Соон Во изведе корейците до идващия стадий след сложен триумф над австриеца Денис Новак със 7-5, 7-5. Двата тима влязоха в конфликта при тъждество 1-1, като Нам Джи Сун и Сон Мин Кю надиграха на двойки Александър Ерлер и Лукас Мидлер с 6-4, 6-3. 12 двойки от Купа Дейвис ще бъдат решени през днешния ден, като спечелилите не престават към финалите, първият стадий от които ще се изиграят на към момента неразбираема локация през септември с 16 отбора. Хърватия, Англия и Сърбия са към този момент с обезпечено присъединяване, като шефовете на отборната конкуренция ще решат идната седмица кой ще размени настоящия първенец Русия, който бе изхвърлен от Купа Дейвис след нашествието на Украйна. Тези 16 тима ще бъдат сведени до осем за четвъртфиналите през ноември.

В други двойки, шесткратният първенец Испания води удобно на Румъния с 2-0, откакто младежът Карлос Алкарас и ветеранът Роберто Баутиста Агут стигнаха до победи в първия ден. Франция също отвори задатък от 2-0 против Еквадор в Пау, сходно на Нидерландия против Канада в Хага. Водените от Тейлър Фриц Съединени американски щати и Диего Шварцман Аржентина също имат сходни преднини в конфликтите си надлежно с Колумбия и Чехия. Но другите двойки са при 1-1, като международният номер 3 Александър Зверев ще играе основен мач с бразилеца Тиаго Монтейро в Рио. Номер 8 в света Каспер Рууд има сходен значим дуел с казахстанеца Александър Бублик в Осло.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР