Шампионът Манчестър Сити не само няма да защити титлата си

...
Шампионът Манчестър Сити не само няма да защити титлата си
Коментари Харесай

Ще има ли шампионски шпалир на Етихад?

Шампионът Манчестър Сити освен няма да отбрани купата си в Премиър лийг през този сезон, само че може да се наложи по допустимо най-болезнения метод да признае превъзходството на Ливърпул. След вчерашната загуба от Тотнъм " жителите " изостават към този момент на 22 точки от мърсисайдци. Това значи, че Ливърпул има потребност от още шест победи, с цел да си подсигурява купата, и то, в случай че Манчестър Сити спре да губи точки. Сметките демонстрират, че Ливърпул може да си обезпечи купата на 21 март, когато отборът на Юрген Клоп приема Кристъл Палас на " Анфийлд ". Този дуел е от 31-вия кръг, а в 32-рия Ливърпул гостува на Манчестър Сити на " Етихад ". Това значи, че съществува действителна опция " жителите " да одобряват новия първенец на своя стадион, а практиката е, че в такива случаи домакинът посреща новият притежател на трофея с шампионски шпалир.

Този сюжет наподобява напълно действителен от позиция на Ливърпул, тъй като идващите шест мача на мърсисайдци са против противници, които отборът на Клоп умерено може да победи. В идващия кръг Ливърпул гостува на последния в класирането Норич, по-късно приема Уест Хам, който с днешна дата също е в зоната на изпадащите. Следва посещение на предпоследния Уотфорд и домакинство на Борнемут. Едва в 30-ия кръг идва и първият сериозен тест - дербито с Евертън на " Гудисън ". Следва упоменато домакинство с Кристъл Палас, в което Ливърпул може да си обезпечи и математически купата.

Слабото звено в този проект обаче е програмата на Манчестър Сити. В идващите кръгове " жителите " имат три доста тежки гостувания - на Лестър, Манчестър Юнайтед и Челси. Домакинствата са против Уест Хам и Бърнли. Двубоят с Арсенал, който трябваше по стратегия да е на 1 март, е отсрочен, защото на тази дата е плануван финалът за Купата на лигата сред " жителите " и Астън Вила. Всичко това значи, че Манчестър Сити може да загуби още точки в посочения интервал и Ливърпул да си подсигурява купата даже по-рано от 21 март.

Премиър лийг 25 кръг, събота 1 февруари  Ливърпул 4:0краен резулат  Саутхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР