Шампионът Лудогорец трябваше да изстрада максимално гостуването си в Кърджали

...
Шампионът Лудогорец трябваше да изстрада максимално гостуването си в Кърджали
Коментари Харесай

Лудогорец изстрада максимално мача с Арда, Игор Тиаго отново герой за „орлите“

Шампионът Лудогорец трябваше да изстрада оптимално гостуването си в Кърджали на Арда, с цел да стигне до крайния триумф с 2:1 в мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Разградчани губеха в резултата до 77-ата минута, откакто в добавеното време на първата част Радослав Цонев даде задатък на домакините с гол от фал.

В 77-ата обаче Игор Тиаго изравни резултата и още веднъж 21-годишният бразилец в 89-ата беше отново воин за „ орлите “ след хеттрика във вратата на Ботев Враца през предходната седмица.

Успехът направи по този начин, че Лудогорец (62) не даде опция на ЦСКА (63) да отвори по-голяма разлика сред двата тима и по този начин „ зелените “ остават още веднъж втори и отново са с точка зад „ алените “. За столичани обаче следва дерби с Левски идния понеделник и са с мач по-малко.

Арда пък остана на 9-ото място с 36 точки.

На " Арена Арда " пък за тази среща дойде националния селекционер - Младен Кръстаич, който преди няколко дни беше свикан от домакините да посети техен мач онлайн в Кърджали.

След по-малко от 50 секунди игра Умар Сако получи жълт картон от рефера поради недодялан фал в краката на Спас Делев. В седмата пък Дени Групев изпитва доста съществени болки в региона на коляното след единоборство със Светослав Ковачев. Бекът беше третиран от медицинския щаб на " орлите ", само че в 10-ата минута Ивайло Петев приндутелно го смени и пусна в игра Пипа.

В 18-ата ​Фон Витри опита удар от доста сериозна отдалеченост, а Господинов беше излязъл напред, само че за негово благополучие изъплнението се оказа неопределено.

Две по-късно и вратарят на Арда - Господинов, трябваше да получи лекарска помощ, защото получи удар в коляното от собствен съиграч. Малко по-късно пък Кирил Десподов центрира остро от свободен удар, а Игор Тиаго се размина на сантиметри с това да засече топката във вратата на домакините.

Спас Делев направи финтове отдясно през двама бранители на Арда и шутира с левия крайник рисково, а топката " кацна " на напречната греда на Арда. Проблемът при Господинов обаче се усложни и в 40-ата минута той напусна наложително, а на негово място се появи Васил Симеонов.

Във втората добавена минута на първото полувреме домакините поведоха в резултата след фал на Нареси. Радослав Цонев стреля мощно от свободния удар в ъгъла на Серджио Падт, а стражът на Лудогорец не реагира и топката влетя в мрежата му - 1:0 за Арда.

На почивката Ивайло Петев направи две корекции в състава си. В игра се появиха Бърнард Текпетей и Клод Гонсалвеш, а от терена излязоха Кайо Видал и Педро Нареси. В 47-ата минута Аслак Фон Витри тества рефлекса на Симеонов с изострен удар по диагонала, само че стражът на Арда боксира настрана. В 49-ата Кирил Десподов се понесе по дясното крило и центрира към Спас Делев. Топката пристигна по-назад за нападателя, само че той отигра със задна ножица, само че топката профуча малко над напречната греда на Арда. Кирил Десподов извърши корнера и завъртя добре топката. Нито един състезател не я отигра и тя се отби в левия непряк дирек на Арда. После отиде при Пьотровски, който стреля с глава, само че право в Симеонов.

В 52-ата Игор Тиаго нанесе удар, който беше блокиран от Алекс Петков. Той резервира топката край себе си, само че Тиаго го изпревари и бутна настрана, след което беше повален от Симеонов, само че реферът реши, че нарушаване в наказателното поле на Арда няма.

Пет по-късно Текпетей получи вляво на наказателното поле на Арда и стреля с десния по диагонала, само че топката не закупи нужния фалц и отлетя настрана. В 59-ата Станислав Иванов реши да завръшва самичък нахлуване отляво на Арда и стреля, само че Падт с лекост избави. Три по-късно пък Десподов стреля от доста сериозна разстояние от фал, а топката тупна пред Симеонов, само че той боксира напред.

В 64-ата Игор Тиаго надскочи двама бранители на Арда след центриране отдясно на Пипа отдясно и стреля с глава, само че Симеонов избави. В 77-ата Пипа и Бърнард Текпетей подадоха между тях чудесно вдясно, а испанецът центрира за Спас Делев. Той отигра с глава, само че на процедура пусна към Игор Тиаго, който засече топката и изравни резултата в Кърджали - 1:1.

В 88-ата Спас Делев проби отляво и просна на земята Деян Лозев, след което шутира, а Милен Желев отклони с глава. Симеонов застина, само че въпреки всичко излезе в корнер. След него защитата на Арда мазета, само че Пипа върна с глава, последва ново избвиане от защитник на домакините, само че Нонато изведе Игор Тиаго, който насочи изострен удар с десния крайник и обърна развоя на срещата - 1:2,

В 96-ата Иван Тилев стреля несполучливо, само че на процедура подаде към Преслав Боруков. Резервата овладя в наказателното поле и стреля, само че Оливие Вердон с тяло блокира удара му, който съвсем несъмнено беше голов.

LIVE /

1:0 Цонев (45+2)

1:1 Тиаго (77)

1:2 Тиаго (89)

Рефер: Драгомир Драганов (Варна)

Стадион: " Арена Арда " (Кърджали)

Арда:  1 Анатолий Господинов - 3 Умар Сако 7 Абубакар Тунгара 10 Светослав Ковачев 11 Александър Георгиев 17 Иван Коконов - КАПИТАН 20 Деян Лозев 21 Радослав Цонев 24 Алекс Петков 26 Ел Мами Тетах 99 Станислав  Иванов

Треньор: Александър Тунчев

Лудогорец:  1 Серджио Падт - 6 Якуб Пиотровски 9 Игор Тиаго 11 Кирил Десподов - КАПИТАН 14 Дени Групер 16 Аслак Фон Витри 24 Оливие Вердон 30 Педро Нареси 32 Игор Пластун 77 Кайо Видал 90 Спас Делев

​Треньор: Ивайло Петев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР