Шампионът Лудогорец постигна седмата си поредна победа над Левски, след

...
Шампионът Лудогорец постигна седмата си поредна победа над Левски, след
Коментари Харесай

Лудогорец обърка Левски, Сотириу пак герой

Шампионът Лудогорец реализира седмата си поредна победа над Левски, откакто обърна „ сините “ с 2:1 вкъщи в мач от 23-тия кръг на футболното ни състезание. Пиерос Сотириу вкара победния гол за „ орлите “ в 90-та минута на срещата и по този начин отборът от Разград се възползва по най-хубавия метод от вчерашното тъждество на ЦСКА София с Царско село.

Старши треньорът на " сините " Станимир Стоилов стартира с петима в отбрана, само че Левски въобще не бе затворен и пресираше високо от първата минута. Това докара до няколко положения пред вратата на Лудогорец и даже до две чисти. Серджио Падт избави първото след удар на Илиян Стефанов, само че Билал Бари го преодоля в 20-ата минута, когато засече центриране на Хосе Кордоба.

Лудогорец също имаше чисти положения, първото от които бе основано на контра в първата минута. Спас Делев преодоля Келиан ван дер Каап един на един, само че ударът на някогашния състезател на ЦСКА мина около страничната греда на Николай Михайлов. 

Делев получи още една опция да се разпише шест минути след гола на Бари, само че още веднъж стреля неопределено от комфортна позиция. Домакините имаха и искания за дузпа през първото полувреме за нарушаване на Ноа Сонко Сундберг против Пиерос Сотириу, само че основният арбитър Георги Кабаков не уточни бялата точка.

Лудогорец натисна Левски през втората част и справедливо стигна до равнене в 62-та минута. Жан Карничник подаде в наказателното поле за непокрития Алекс Сантана, който засече топката и я изпрати в мрежата на Левски за 1:1.

Връзката Карничник - Сантана бе напът и да даде преднина на Лудогорец десетина минути по-късно. Словенецът този път направи центриране по въздух за бразилеца, чийто удар с глава от идентична позиция прелетя високо над вратата на " сините ". На нея към този момент бе младокът Пламен Андреев, който размени малко по-рано контузения Николай Михайлов.

Рик Джонатан пропусна идващите две положения за Лудогорец, само че Пиерос Сотириу не разочарова при единственото си в мача. Той засече центриране на Кирил Десподов от ъглов удар в последната минута на постоянното време и разградчаните приключиха обрата си против " сините ".

Това бе 16-и гол на Сотириу от началото на шампионата и той към този момент е с две повече от Жорди Кайседо от ЦСКА София.

Поражението остави Левски на петото място. Отборът на Станимир Стоилов е с 33 точки, Славия е с една по-малко на шесто място, а Локомотив Пловдив изостава с още една на седмото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР