Шампионът Голдън стейт уориърс направи oще един забележителен обрат срещу

...
Шампионът Голдън стейт уориърс направи oще един забележителен обрат срещу
Коментари Харесай

"Голдън стейт" пречупи "Хюстън" с още един обрат и стигна четвърти пореден финал в НБА

Шампионът " Голдън стейт уориърс " направи oще един незабравим поврат против водача в постоянния сезон " Хюстън рокетс " и за четвърта поредна година се класира за огромния край в НБА.

Кевин Дюрант, Стеф Къри и Клей Томпсън комбинираха 80 точки, а " воините " се постановиха със 101:92 като посетители в решаващия седми дуел от финала в Западната конференция.

" Голдън стейт " беше на един мач от отпадането, откакто изостана с 2:3 в серията. Контузията на Крис Пол в края на петия дуел обаче умъртви очакванията на " Хюстън " за първи край в НБА от 1995 година Плеймейкърът не съумя да се възвърне за седмия мач и това обрече " ракетите " против бруталното нахлуване на първенците.

За четвърта поредна година противник на " Голдън стейт уориърс " във финала ще е воденият от Леброн Джеймс " Кливланд кавалиърс ". " Кавалерите " също трябваше да минат през седем мача и поврат от 2:3 против " Бостън селтикс " във финала на Източната конференция.



" Воините " завоюваха два от предходните три конфликта с Джеймс и компания - през 2015 година (4:2) и 2017 година (4:1). " Кливланд " победи през 2016 година, когато направи първия в историята поврат от 1:3.

Както се случи и в мач №6, " Хюстън " стартира доста мощно мача и натрупа двуцифрен задатък, само че през второто полувреме не съумя да издържи на темпото на " Голдън стейт ". В предходния дуел, който се игра в Оукланд, " ракетите " водеха със 17 точки, само че позволиха пагубна с 86:115.

В решаващия седми дуел домакините бяха отпред в резултата от началото на мача съвсем до края на третата четвърт. В един миг преднината им доближи 12 точки, а първото полувреме завърши при 54:43.

Къри и Дюрант обаче се разиграха по страховит метод в края на третата част, която завърши със седем точки задатък за " Голдън стейт " - 76:69. В последните 12 минути първенците поддържаха преднината си, като нито един път не разрешиха разликата да падне под шест точки.

" Знаем, че с две минути добър баскетбол постоянно можем да заличим пасив от 11-12 точки ", сподели Томпсън след дуела в Хюстън.

Дюрант беше най-резултатен за спечелилите с 34 точки. Той вкара пет тройки от 11 опита и общо 11 от 21 стрелби от игра, а към точковия си актив добави пет битки, пет асистенции и три чадъра.

Къри се отличи със седем тройки от 15 опита и общо 27 точки. Той остана доста покрай трипъл-дабъл, откакто направи 10 асистенции и взе пет битки. Плеймейкърът се регистрира още с четири откраднати топки и един чадър. Томпсън приключи с 19 точки, а Дреймънд Грийн - с 10 точки, 13 битки и пет асистенции.

За " Хюстън " Джеймс Хардън вкара 32 точки, а Ерик Гордън означи 23. Двамата се справяха чудесно с пробивите към коша, само че стрелбата им от далечно разстояние беше разочароваща. Хардън беше прецизен единствено при два от 13-те си опита от тройката, а Гордън - при два от своите 12.

Центърът Клинт Капела приключи с 20 точки при 90% успеваемост в стрелбата от игра. Пи Джей Тъкър също беше на равнище и записа дабъл-дабъл от 14 точки и 12 битки. Тревор Ариза обаче имаше призрачен мач, като пропусна всяка една от 12-те си стрелби, в това число девет от тройката, и остана без точка.

" Просто нямахме тази спомагателна сила, от която имахме потребност ", сподели Хардъб след мача.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР