Шахматистката Нургюл Салимова с първа пресконференция след завръщането си у

...
Шахматистката Нургюл Салимова с първа пресконференция след завръщането си у
Коментари Харесай

Нургюл Салимова: Усетих подкрепата на много българи, благодаря ви !

Шахматистката Нургюл Салимова с първа конференция след завръщането си у нас. Българската горделивост в спорта за първи път се изправя дружно с треньора си пред медиите, с цел да опише в детайли за трагичната борба във финала на Световната купа по шахмат в Баку.

" Последните седмици и месеци бяха много напрегнати и стресиращи за мен. В Баку съумях да печеля 6 мача, измежду които победих и някогашна международна шампионка. На финала изпуснах много шансове. Не съумях да печеля купата, само че имам вяра, че играх почтено. Аз съм доста горда с постигнатото, усетих поддръжката на доста българи и хора по целия свят, благодаря за което. Наистина това ме зареди с доста позитивна сила и ми сподели, че трудът ми е оценен и хората ме обичат. Благодаря за интереса и уважението ", сподели Салимова.

" С това класиране съумях да придобия право да вземам участие на Турнира на претендентките, който ще се състои в Торонто през април 2024 година, където ще бъде определен съперник на международната шампионка по шахмат за дами. Този шампионат ще изисква доста сериозна подготовка, само че това върша от детството си, това ми е фантазията, веселя се, че съм сполучлива към този момент ", уточни още златното ни момиче в шахмата.

Нургюл Салимова приключи на второ място в столицата на Азербайджан на 21 август. Класирането за финала на второто издание на Световната купа по шахмат е най-значимото достижение в кариерата на 20-годишната Салимова при дамите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР