Сгради на Конгресите в няколко американска щата бяха евакуирани в

...
Сгради на Конгресите в няколко американска щата бяха евакуирани в
Коментари Харесай

Бомбени заплахи евакуираха сградите на Конгреса в 7 американски щата

Сгради на Конгресите в няколко американска щата бяха евакуирани в сряда поради голям брой бомбени закани, оповестиха държавни чиновници. Твърди се, че " всеобщ имейл " е причина за протичащото се.

Не са открити експлозиви или заплашителни предмети , до момента в който полицията е евакуирала и проверявала сградите на законодателните събрания в Кънектикът, Джорджия, Кентъки, Мичиган, Мисисипи, Оклахома и Монтана след явна лъжлива опасност, оповестиха чиновници и локални медии.

„ Въпреки че всички са в сигурност, полицията помоли всички да се изтеглят Капитолия на щата и проверява опасност, получена от кабинета на държавния секретар “, написа губернаторът на Кентъки Анди Бешер в X.

Мичън Линдстрьом, представител на държавния секретар на Кентъки, сподели, че опасността е била под формата на „ всеобщ имейл “, изпратен до голям брой държавни секретари в цялата страна, съгласно локалния вестник Lexington Herald Leader.

„ Поставих голям брой експлозиви вътре в Капитолия на щата. Експлозивите са добре скрити вътре и ще избухнат след няколко часа. Ще се погрижа всички да завършите мъртви “ , гласи имейлът.

Заплахата пристигна три дни преди годишнината от въстанието на 6 януари 2021 година в Капитолия на Съединени американски щати от поддръжници на Доналд Тръмп, които започнаха несполучлив опит да спрат узаконяването на изборната победа на Джо Байдън през 2020 година

Длъжностни лица от няколко щата потвърдиха, че техните Конгреси също са били взети на мушка, в това число в Мичиган, където полицията сподели, че заради постройката ще остане затворена за деня.

„ Започваме 2024 година с бомбена опасност в Капитолия на щата Джорджия. Не правете прибързани изводи кой е виновен. Ще има сътрудници на хаоса, които сеят раздори през 2024 година Те желаят да усилят напрежението. Не им позволявайте “, написа изборният чиновник Габриел Стърлинг в X.

Американски източници предизвестиха за възходящ брой произшествия, ориентирани против държавни чиновници. Миналия месец в изявление за ABC News заместник-главният прокурор Лиза Монако сподели, че има „ невиждан растеж на заканите към държавни чиновници на всички места “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР