Сградата, в която се помещават пловдивските социалисти, осъмна осквернена. Неизвестен

...
Сградата, в която се помещават пловдивските социалисти, осъмна осквернена. Неизвестен
Коментари Харесай

Заляха с червена боя централата на БСП в Пловдив

Сградата, в която се обитават пловдивските социалисти, осъмна осквернена.

Неизвестен причинител е замерил с буркан с алена багра паметната плоча на създателя на социалистическата партия Димитър Благоев - Дядото, заяви Радио Пловдив.

Действието е осъществено на кръстовището на улиците " Кръстьо Пастухов " и " Доктор Г. М. Димитров, директно пред постройката на Техническия университет.

По целия тротоар към постройката на БСП-Пловдив има разпръснати стъкла и багра.

До момента не е ясна повода за осъществяването на този акт. Зам.-председателят на БСП-Пловдив Нина Чавдарова разяснява пред " Марица ", че това е демонстрация на фашизъм и безчовечие.

" Преди 2 години още веднъж имаше сходен вандалски акт. Тогава подадохме сигнал в полицията,но причинители не бяха открити. Сега още веднъж ще осведомяваме полицията. На камерата за видеонаблюдение не се вижда нищо. Явно видеонаблюдението е видяно и бурканите са хвърляни от по-далеч ", сподели Чавдарова.

Тя разяснява, че е доста тъпо когато не се познава историята и напомни, че Димитър Благоев, чиито барелеф е опозорен с алена багра, не е единствено и само създател на социалистическата партия, а нещо доста повече.

" За страдание не мисля, че тези вандалски прояви ще спрат, а че ще се задълбочават ", уточни тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР