Сградата на Министерство на околната среда и водите беше осветена

...
Сградата на Министерство на околната среда и водите беше осветена
Коментари Харесай

МОСВ е осветено в зелено за Деня на Свети Патрик

Сградата на Министерство на околната среда и водите беше осветена в зелено във връзка Деня на Свети Патрик като част от световната самодейност на Ирландия Global Greening. Тя сплотява национални и международни забележителности, обекти и емблематични здания.

Министерство на околната среда и водите се включва в самодейността по покана на посланика на Ирландия у нас Н. Пр. госпожа Мартина Фийни. В нея вземат участие и доста културни, просветителни и исторически обекти в цяла България. От Посолството на Ирландия в България осведомят, че тази година в зелено ще бъдат осветени над 690 национални и международни обекта, по-известните измежду които са Колизеумът в Рим, Наклонената кула в Пиза, Ниагарският водопад, Операта в Сидни, Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, Музеят на цикладското изкуство в Атина, както и доста други.

Денят на Свети Патрик е културен и набожен ирландски празник, празнуван на 17 март. Свети Патрик е християнски мисионер, настойник на Ирландия. Легендата споделя, че той е роден към 385 година Пътува до Ирландия през 432 година, където обръща езическите ирландци в християнството. За Свети Патрик се счита, че е употребявал растението трилистник, с цел да изясни Светата Троица на ирландския народ. Трилистникът се трансформира в неофициален знак на Ирландия и всичко ирландско. Днес традицията повелява на 17 март ирландците да се обличат в зелено в чест на своя настойник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР