Сградата на консулството на Руската федерация във Варна на ул.

...
Сградата на консулството на Руската федерация във Варна на ул.
Коментари Харесай

Руското консулство във Варна затвори врати

Сградата на консулството на Руската федерация във Варна на ул. " Македония " затваря. В последните седмици на място протичат усилени действия по пренасяне и унищожаване на указателни табели и маркировки. По непотвърдена информация договорът с българското министерство на външните работи, което е притежател на постройката, изтича на 1 ноември, написа OFFNews.

В началото на октомври в страницата на Руското посолство у нас бе оповестено известие, от което стана ясно, че " от 2 октомври Генералното консулство на Русия във Варна стопира приема и издаването на подготвени документи " и че предлагат да се следи на техния уебсайт или " осведомителните запаси от чужбина ", с цел да могат жителите да получават настояща информация за възможното обновяване на работата на Генералното консулство в бъдеще. 

Самата постройка ул. " Македония " във Варна, която се намира на стотина метра от общината, е частна държавна благосъстоятелност от декември 2008 година Тогава със свое решение (внесено на 4 декември 2008 г.) Министерският съвет с министър председател Сергей Станишев е оповестил парцел - обществена държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на Министерството на външните работи, за парцел - частна държавна благосъстоятелност, в който се обитава съветското консулство, написа още медията.

Като мотив е посочено, че „ промяната на статута на парцела ще разреши Министерство на външните работи да продължи контракта за наем с дипломатическото посланичество “.

Това е второто и последно – с изключение на посолството на РФ в София, посланичество на Русия, което затваря у нас след началото на войната в Украйна и оповестяването ни за неприятелска страна от Путинския режим. (В Пловдив сега има единствено почетен консул – предприемачът Георги Гергов. – бел. Offnews)

Консулството в Русе затвори порти съвсем незабавно откакто кабинетът „ Петков “ разгласи за личност нон грата 70-те съветски представители у нас.. 




 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР