Сграда в Лос Анджелис с творба на Банкси , изобразяваща

...
Сграда в Лос Анджелис с творба на Банкси , изобразяваща
Коментари Харесай

Сграда в Ел Ей с графити на Банкси ще бъде продадена за 30 млн. долара на търг

Сграда в Лос Анджелис с творба на Банкси, изобразяваща момиче на люлка, висяща от знак „ Паркинг “, ще бъде продадена през октомври, заяви New York Times.

Тарина Тарантино и Алфонсо Кампос купуват постройката през 2007 година за 4 млн. $ с желанието да я трансфорат в централен офис на техния бизнес – марката аксесоари Tarina Tarantino. Три години по-късно Банкси рисува по страничната стена на постройката.

Пандемията мощно удари марката, притежателите ѝ подадоха молба за отбрана от банкрут и са подготвени да продадат постройката на търг с Hilco Real Estate, като част от оздравителните ограничения.

„ Това е извънредно сложен парцел за оценка. Не можете да дадете елементарна оценка на недвижими парцели. Не можете да го гледате от чиста художествена стойност. Това е композиция от двете “, означи Джеф Азуз, старши вицепрезидент на Hilco Real Estate, пред Times. „ Трудно е да се дефинира цена на подобен парцел или актив. Решението е търг, на който оставите пазарът да дефинира цената “, счита Азуз.

Въпреки това Тарантино и Кампос се надяват, че поради спомагателната стойност, която Банкси е донесъл на постройката, те могат да получат 30 млн. $ за седеметажната постройка.

Въпреки желанието на Банкси неговите графити да бъдат свободно обществено изкуство, това не попречи на двама англичани да отстранят стените на здания, върху които създателят е рисувал, с вярата да ги продадат за огромни пари. Големите аукционни къщи, като Sotheby`s, отхвърлиха да ги разгласят на търг, само че все пак притежателите им откриха купувачи за шестцифрени суми в частни продажби, написа ARTnews.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР