Сгодините приятелския ни кръг става все по-малък, но за сметка

...
Сгодините приятелския ни кръг става все по-малък, но за сметка
Коментари Харесай

Качеството пред количеството: Защо е полезно да имаме по-малко, но по-добри приятели

Сгодините приятелския ни кръг става все по-малък, само че за сметка на това по-истински. Ние развиваме умеенето да отсяваме кои хора в обкръжението ни са там за някаква полза и кои ни обичат с цялото си сърце и биха се хвърлили в огъня за нас.

Истината е, че няма безусловно нищо неприятно в това да имате малко другари. Както е споделил Аристотел: " Който е другар на всички, не е другар на никого ”.

Ние сме ви подготвили един лист с аргументи да имате по-малко другари в живота си :
Смислени взаимоотношения
Обикновено в по-голяма група другари дълбоките връзки са предизвикателство. От друга страна стесняването на нашия кръг отваря вратите към по-лични диалози. Така можем да приказваме освен за ежедневни събития, само че и за бъдещето, за теории и хрумвания, които разсънват нашето любознание и пораждат диспути, както и да споделяме опит и усеща.
Цените хората повече
Когато човек има дребен кръг от другари, той осъзнава повече нуждата интензивно да способства за запазването и укрепването на тези взаимоотношения. За разлика от него, този с доста другари може да не придава толкоз огромно значение на загубата на контакт с някои от тях вследствие на противоречие.
По-малко драми
Често в огромните другарски компании се популяризират неоснователни рецензии, злословия и недоразумения, които способстват за напрежение в средата. В такива моменти осъзнавате, че като поддържате по-тесен обществен кръг, намалявате вероятността да се обвържете с хора, които не способстват с нищо позитивно за живота ви. Винаги помнете, че е належащо да установяването граници и когато стигнете до извода, че обещано другарство ви кара да се чувствате неловко, е най-добре да си тръгнете. По-малкото другари освен значи по-малко благоприятни условия за различия, само че и по-голяма прочувствена непоклатимост заради избягването на конфликтни обстановки.
Истинско “АЗ ”
Когато имате малко другари, на които можете да се доверите, не е нужно да се тревожите за тяхното утвърждение. Те са избрали да бъдат част от вашия кръг, тъй че няма да ви подлагат на непрекъсната оценка. Тогава вие ще се чувствате свободни да бъдете който поискате. Предимството да имате малко другари се крие във опцията откровено да изразявате своите мисли и усеща, без да се страхувате да бъдете съдени.
Без двуличие
Може би всички сме били в обстановката в някакъв миг от живота си да принадлежим към страхотна група другари, в която обаче има един човек, който не харесваме. Ние сме принудени да бъдем тук-там и събития, на които знаем, че ще участва, само че отиваме, тъй като желаеме да прекараме време с другите. Слагането на маската на благосклонността пред човек, който не ни е прелестен, може да бъде изтощително. Това обаче се трансформира, когато решите да поддържате по-тесен обществен кръг. Имайки по-малко другари, нуждата от носене на маски понижава, защото се заобикаляме с хора, с които в действителност ни е прелестно да бъдем. Следователно, ние не изпитваме напън да симулираме несъществуващи усеща.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР