Сглобката трябва да се предоговоря или изпълнява, каза председателят на

...
Сглобката трябва да се предоговоря или изпълнява, каза председателят на
Коментари Харесай

Борисов смята, че сглобката трябва да се изпълнява или да се предоговаря

" Сглобката " би трябвало да се предоговоря или извършва ", сподели ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изключително съвещание на партията, част от което беше предавано онлайн във фейсбук профила на Борисов.

Целта на съвещанието е, ГЕРБ да направи обзор на досегашното ръководство на „ сглобката “ и до каква степен се извършват поетите задължения.

От думите на Борисов стана ясно, че партията му не се усеща задоволително въвлечена в ръководството, тъй като сътрудниците им " не ги питали „ нито за електронните предписания “,или за друго ".

" Трябва да стане както си го говорехме първоначално - те да ръководят, ние да ги направляваме посредством Народното събрание “, сподели Борисов.

За да се усъвършенства координацията сред ръководещите обединения, Борисов ще предложи да организират регулярни срещи сред представители на парламентарните комисии и отрасловите министри.

" Тогава може да се каже, че и ние носим солидарна отговорност с тях. Но в този момент, като нямаме, да вземем за пример, зам.-министър в опазването на здравето - ние сме дали решения, само че те към този момент не ни питат за нищо, както стана с електронните предписания. И вместо да управляваме дружно, наподобява все едно сме съпротива. И в случай че този механизъм не сработи по този начин, вреда е и за " Продължаваме промяната ", вреда е и за нас ", заключи Борисов преди прекъсне живото лъчение.

Борисов не е удовлетворен, че са били заменени шефовете на Национална агенция за приходите в Пловдив и Хасково, тъй като изглеждало, че го " вършат на инат на ГЕРБ " след локалните избори.

По време на съвещанието бяха отправени и рецензии към министрите на опазването на здравето, на енергетиката, на районното развиване и благоустройството и най-много към финансовия министър Асен Василев.

Борисов го прикани да не отваря " кутията на Пандора " във връзка тегленето на нов дълг. Преди ден финансовото министерство заяви, че страната сполучливо е пласирала облигации на стойност 2,3 милиарда евро.

Дългът е в границите на плануваното в бюджета за 2023 година и в огромната си част ще бъде употребен за рефинансиране на остарели отговорности от 1,5 милиарда евро, чийто падеж е при започване на идната година.

Борисов не отхвърли, че заемът ще употребява за покриване на остарели заеми, само че изиска ограничения в бюджета, тъй че да се ограничи " недостига в хазната ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР