Сглобка, която със 164 депутата може да налага силово почти

...
Сглобка, която със 164 депутата може да налага силово почти
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Няма да допуснем да се приемат промените в Конституцията

  • Сглобка, която със 164 депутата може да постанова силово съвсем всичко, даже да е в прорез със закона. Повечето конституционни промени, които оферират, биха паднали в Конституционен съд. Ще блокираме активността на Народното събрание, когато се разисква Конституцията. Затова във вторник няма да има съвещание. Това съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов в " На фокус ".

" Когато имаш консолидирано болшинство, което прокарва всичко поради избрани ползи, парламентарната банка се трансформира в място на изтощение в избран миг. Да бойкотираме съвещанията е нашият метод на митинг. Единственият метод да се раздрусат и освестят е да им се попречи да правят каквото са намислили ", счита той.

По думите му всеки човек или парламентарна група имат право на митинг, стига да не е обвързван с принуждение. " Ние сме срещу метода, по който се трансформира Конституцията, а " Възраждане " са срещу демонтажа на Паметника на Съветската войска. Децата на членове на Българска комунистическа партия демонтират монумента. Най-добре би било да се организира референдум. Аз мисля, че там би било добре да има монумент на Хан Аспарух. В момента обаче нелегално унищожават паметника ", разяснява той. И прикани министър председателят да каже за какво е било нужно да се вкара такса за транспорт на съветски газ.

Според него е противоконституционно множеството от препоръчаните длъжности да станат длъжностен министър председател. " Председателят на Народно събрание е част от законодателната власт. Подуправителят на Българска народна банка Гюров пък към момента е в нарушаване на закона, тъй като е шеф на Неправителствени организации, което се занимава с комерсиална активност. Шефът на Сметната палата е от ГЕРБ. Тези хора би трябвало да са отдалечени от политическата власт. Сега се получава разбъркване на трите управляващи, това не е потребно за демокрацията. Ако всички вероятни хора на посочените позиции откажат на президента, какво ще стане? В комунистическата Конституция основният прокурор е бил избиран от Народното събрание, в този момент се предлага същото. Ние предлагаме тази служба да е обект на директен избор. Едното е политическо предопределение, другото изборът на народа. Вкарали сме предложение основният прокурор да е с орязани пълномощия, в това число да не може да командирова прокурори ", уточни Йорданов. Факти бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР