Сформирането на мнозинство около ГЕРБ е невъзможно. Това смята анализаторът

...
Сформирането на мнозинство около ГЕРБ е невъзможно. Това смята анализаторът
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Сформирането на мнозинство около ГЕРБ е невъзможно

Сформирането на болшинство към ГЕРБ е невероятно. Това счита анализаторът Тихомир Безлов. „ Вероятно Борисов ще направи някакъв опит да разгласи някакъв вид експертно технократско държавно управление, само че съгласно мен няма да получи поддръжка. Проблемът, който се обрисува, е дали е допустимо последващо държавно управление. Ако нямаше тази обстановка с Коронавирус рецесията и икономическата рецесия, евентуално елементарният отговор щеше да бъде – не, няма, ще се отиде на втори избори, само че това основава избран напън. Гледайки партията на Слави Трифонов – те по-скоро са склонни да отидат на още едни избори “, сподели Тихомир Безлов.

„ Чух много отзиви за успеха на ГЕРБ, само че не виждам ГЕРБ да се държи като победител. Освен изявлението на Любен Дилов, мисля, че никой досега не се е явил обществено и това си има своите учредения. При този резултат партия ГЕРБ няма да може да взе участие в изпълнителната власт, в случай че този парламент въобще успее да образува държавно управление “, съобщи Цветозар Томов.

„ Трудно мога да приема за победител в едни избори партия, която не е в положение да претендира за изпълнителната власт. Второ – в случай че забележим какво изключително се случи на тези избори – би трябвало да ни се набие в очи нещо – това е третият случай, когато на парламентарни избори гласуването за извънпарламентарни партии надвишава една трета от общия избор. Първият подобен случай беше успеха на Национална движение „Симеон Втори" през 2001 година, вторият – появяването на ГЕРБ през 2009 година Това е третият случай. Разликата е, че този избор за извънпарламентарни неприсъстващи в настоящия парламент обединения този път не отиде в един политически индивид ".

" Наличието на Коронавирус рецесията, икономическите проблеми, които страната ще срещне, които са свързани със здравната рецесия, както и събитието, че имаме един Изборен кодекс, който съществено повлия на честността на тези избори, не тъй като е имало кой знае какви нарушавания в изборния ден, а поради това, че доста българи бяха лишени от правото на глас заради изборното законодателство, това са въпроси, които този парламент би трябвало непременно да реши “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР