Сезонът на настинките, а тази година и коронавирусната пандемия, карат

...
Сезонът на настинките, а тази година и коронавирусната пандемия, карат
Коментари Харесай

Как магданозът помага на имунитета и здравето

Сезонът на настинките, а тази година и коронавирусната пандемия, карат всички хора съществено да се замислят за личното си здраве. Експертите естествено предлагат да се помогне на организма.

Лекарите предлагат да се употребява магданоз. Но за какво? Отговорът дава уеб сайтът Zdrave.to.

Магданозът съдържа повече от 20 потребни субстанции, в това число мастноразтворими витамини, фолиева киселина, витамини от група В и витамин С.

Магданозът съдържа минерали, органични киселини и мазнини, макро- и микроелементи. Зелените стъбла и листа са богати на филохинони, аскорбинова киселина, ретинол и бета-каротин.

Специалистите означават, че магданозът има извънредно позитивен резултат върху имунитета и има противовъзпалителен резултат.

Този зарзават се смята за склад на аскорбинова киселина, бета-каротин, витамини В, К, Е, РР, както и на цинк, магнезий, желязо, фосфор, калий и калций. Всички тези детайли са изключително значими за нашето здраве в този момент.

В същото време коренът от магданоз съдържа калий, магнезий, фосфор, калций, магнезий, натрий. Тези субстанции играят основна роля за действието на сърдечния мускул и са от значително значение за здравето на бъбреците и кръвоносните съдове.

Освен това магданозът усъвършенства храносмилането, възстановява равнищата на кръвната захар, намалява кръвното налягане, покачва зрителната заостреност, усъвършенства остротата на зрението и облекчава спазмите на гладката мускулатура на червата и пикочните пътища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР