Сезон 2022 във Формула 1 бе доста разочароващ за тима

...
Сезон 2022 във Формула 1 бе доста разочароващ за тима
Коментари Харесай

Гасли: Бяхме далеч от целите си през 2022 година

Сезон 2022 във Формула 1 бе много разочароващ за отбора на Алфа Таури и неговите водачи Юки Цунода и Пиер Гасли. Италианският състав остана на предпоследното място в конструкторския шампионат с едвам 35 точки на своята сметка. От тях 23 бяха извоювани от Гасли, който приключи 13-ти при водачите, до момента в който с 12-те си точки Цунода се класира на 17-то място.

След края на сезона Гасли, който от следващата година ще се състезава за отбора на Алпин, разяснява, че представянето на Алфа Таури през 2022 година е било надалеч от упованията. По думите на французина за него и Цунода е било мъчно да максимизират капацитета на AT03 поради непредвидимото държание на колата.

„ Поне от моята позиция беше мъчно да напредвам и работя с кола, която нямаше същия капацитет като тази от 2021. Не беше елементарно да поддържаме мотивацията вътре в тима, тъй като момчетата бяха доста съсредоточени върху това да минимизираме грешките.

„ Миналата година беше превъзходна за всички, тя беше нашата най-успешна, а през тази бяхма надалеч от огромните упования, които самите ние имахме след мощния сезон 2021. Определено беше мъчно за всички да запазят мотивацията “, изясни Гасли пред motorsport.com.
 Пиер Гасли за Алфа Таури: Догодина те ще са по-напред в класирането Пиер Гасли за Алфа Таури: Догодина те ще са по-напред в класирането
По-рано той беше коментирал и бъдещето на Алфа Таури и неговите упования за представянето на италианския отбор следващата година. Тогава французинът съобщи, че във фабриката във Фаенца имат вяра, че AT04 е най-хубавата кола, коята в миналото е правена там.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР