Сезон 2017/18 в Ла Лига започва да се превръща в

...
Сезон 2017/18 в Ла Лига започва да се превръща в
Коментари Харесай

Реал Мадрид никога не е наваксвал изоставане от 8 точки

Сезон 2017/18 в Ла Лига стартира да се трансформира в задача невъзможна за Реал Мадрид. След изиграването на първите 10 кръга в шампионата „ белия балет “ е спечелил 20 точки от 30 вероятни. „ Кралете “ изгубиха 10 точки след двете равенства против Валенсия и Леванте и двете загуби от Бетис и Жирона. В същото време Барселона е водач с 28 точки. Каталунците изгубиха единствено две точки при гостуването на Атлетико Мадрид на „ Уанда Метрополитано “.

Никога в своята 115-годишна история Реал Мадрид не е успявал да навакса сходно закъснение.

Най-силното достижение в историята на клуба е през сезон 2002/03 в Ла Лига, когато Реал Мадрид съумява да редуцира пасива си от седем точки от водача Реал Сосиедад. В края „ белия балет “ печели купата със 78 точки, до момента в който баските остават втори със 76 точки.

Рекордът в Примера дивисион се държи от Барселона. Каталунците съумяват да наваксат закъснение от 9 точки от Реал Майорка през сезон 1998/99, което се получава още в 14-ия кръг. В последна сметка Барселона съумява да завоюва купата.

Настоящата разлика от осем точки е обръщана на два пъти в историята на испанския шампионат. През сезон 1991/92, когато Барселона става първенец, откакто изостава от Атлетико Мадрид и през 2003/04, когато Валенсия става първенец, откакто задминава Реал Мадрид.

Изоставането на Реал Мадрид с осем точки от Барселона на този стадий задължава „ белия балет “ да завоюва двете дербита сред двата тима, които предстоят през сезона. През последните 32 сезона това се е случвало единствено един път – през 2007/08, когато Реал Мадрид е воден от Бернд Шустер и реализира победа с 1:0 като посетител на „ Камп Ноу “ и с 4:1 на „ Сантиаго Бернабеу “.

Жирона спря рекордна серия на Реал Мадрид

Все отново Зинедин Зидан е доказвал, че може да прави обрати с Реал Мадрид. През сезон 2015/16 „ кралете “ изоставаха на 12 точки от Барселона в 29-ия кръг, а в последна сметка съумяха да съкратят пасива си единствено до 1 точка в 33-ия кръг. В последна сметка Барселона стана първенец с 91 точки, а Реал Мадрид приключи на второ място с 90.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР