Сейф ал-Ислам, син на бившия либийски лидер Муамар Кадафи, обмисля

...
Сейф ал-Ислам, син на бившия либийски лидер Муамар Кадафи, обмисля
Коментари Харесай

Egypt Today: Синът на Кадафи възнамерява да участва в изборите за президент на Либия

Сейф ал-Ислам, наследник на някогашния либийски водач Муамар Кадафи, обмисля опцията да издигне кандидатурата си на президентските избори в страната в средата на 2018 година, съобщил за вестник Egypt Today Басем ал-Хашими ас-Соул, представител на семейство Кадафи. В началото на юни въоръжената формация „ Абу Бакр ас-Сиддик”, съвсем 6 година държаща Сейф ал-Ислам в плен, разгласи, че го освобождава въз основа на оповестената всеобща прошка от либийския парламент.

По-рано юристът на семейство Кадафи разгласи, че Сейф ал-Ислам към този момент почнал политическа активност на територията на Либия.

Реалният шеф на Либия маршал Халиф Хафтар оповестил, че няма нищо срещу Сейф ал-Ислям да се кандидатира за президент на страната. Това щяло да стане обединително звено сред предходната и сегашната Либия.

След свалянето от власт през 2011 година на Муамар Кадафи за него и роднините му стартира същинска хайка. Въстаници убиха самия Кадафи и сина му Муатасем. Синът му Хамис почина при бомбардировка на Триполи. Сейф ал-Ислам беше хванат и наказан на гибел. Синът Саади избяга в Нигерия, само че беше предаден на новите либийски управляващи. Дъщерята Айша дружно със брачна половинка си и двамата си сина избяга на територията на Алжир, където получиха леговище.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР