Севернокорейският външен министър И Йон-хо оприличи речта на Доналд Тръмп

...
Севернокорейският външен министър И Йон-хо оприличи речта на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

КНДР: Речта на Тръмп в ООН е "лай на куче"

Севернокорейският външен министър И Йон-хо оприличи речта на Доналд Тръмп в Организация на обединените нации на " лай на куче " и омаловажи опасността на американския президент, че Съединени американски щати може да бъдат принудени да унищожат изцяло Северна Корея, предава Ройтерс.

" Има сентенция, която гласи: Кучетата лаят, керванът си върви ", съобщи И Йон-хо пред публицисти пред централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Запитан какво мисли за прякора " Човека ракета ", който Тръмп лепна на севернокорейския водач, той отвърна със жлъч, че " съжалява помощниците на Тръмп ".

И Йон-хо ще приказва на следващия ден на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви Франс прес.

Неговото изказване е първата реакция от Северна Корея на отправеното от Тръмп най-остро до момента предизвестие към Пхенян и апела му към страните членки на Организация на обединените нации да работят дружно за уединяване на режима на Ким Чен-ун, до момента в който не спре враждебното си държание.

Ако Северна Корея заплаши Съединени американски щати или нашите съдружници, акцентира Тръмп, ние няма да имаме различен избор с изключение на изцяло да я унищожим.

" Човекът ракета е подхванал самоубийствена задача за себе си и за режима си ", съобщи също Тръмп.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР