Севернокорейският посланик в ООН предупреди, че предстоящите мерки ще накарат

...
Севернокорейският посланик в ООН предупреди, че предстоящите мерки ще накарат
Коментари Харесай

Северна Корея: САЩ ще изпитат най-голямата болка


Севернокорейският дипломат в Организация на обединените нации предизвести, че " идните ограничения " ще " накарат Съединени американски щати да изпитат най-голямата болежка, която в миналото са преживявали” , съобщи „ Индипендънт”. Думите са на Хан Тае Сонг по време на конференцията на Организация на обединените нации за разоръжаването в Женева.

Той сподели: " Вашингтон се стреми към политическа, икономическа и военна борба. Обсебен от дивата игра за прекъсване на нуклеарната мощ на КНДР, която към този момент доближи финалната си фаза”.

Съветът за сигурност единомислещо утвърди нови наказания против Северна Корея, само че не и най-тежките ограничения, поискани от администрацията на Доналд Тръмп за възбрана на вноса на нефт и заледяване на интернационалните активи на държавното управление и водача Ким Чен Ун.

" Надявам се, че Пхенян ще разбере посланието и ще избере различен път ", сподели американският дипломат по въпросите на разоръжаването Робърт Уудс в границите на форума.

Резолюцията, призната в отговор на шестия нуклеарен тест на азиатската страна, не разрешава на Северна Корея да внася всички газови течности и кондензати. Тя също по този начин лимитира износа на текстил и не разрешава на всяка страна нови позволения за работа на севернокорейските служащи - два основни източника на валута за страната, съобщи БГНЕС.

Що се отнася до енергетиката, се лимитира вноса на недопечен нефт на Пхенян и вноса на рафинирани петролни артикули.
Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи пред Съвета след гласуването, че " това са най-тежките ограничения, налагани в миналото на Северна Корея ". Тя обаче акцентира, че " тези стъпки ще работят, единствено в случай че всички страни ги вкарат изцяло и нападателно ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР